Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

BU DAVA, TÜM ALEVİLERİN DAVASIDIR! VİDEO

– Hasan Subaşı –
Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turgut Öker’in hakında açılan davanın duruşması, 26 Şubat’ta  2020 tarihinde, Saat: 10‘da İstanbul Anadolu 25. Asliye Caza Mahkemesi‘nin Kartal’daki duruşma salonun’da görülecek.

Başta Alevi kurumları olmak üzere; demokratik kitle örgütleri, DİSK, KESK gibi sandikalar ve sol, sosyal demokrat partiler, 26 Şubat‘ta görülecek olan Turgut Öker’in duruşmasına mutlaka katılmalıdırlar.

Türkiye ve Avrupa’daki Alevi kurumları, 26 Şubat duruşmaya temsilciler ile sınırlı olan bir katılım sağlamakla yetinmemelidir. Duruşma salonunu tıklım tıklım doldurmak önemlidir ama daha önemlisi; binlerce canımızın ve dostlarımızın mahkemenin önüne gelmesini sağlayacak bir anlayışla, Alevilerin oturduğu semtlerde ve Cemevleri‘nin içinde kitle çalışması yürütmektir! Eğer kitlelere dönük bu tarz bir çalışma yürütülürse, mahkemenin önüne binlerin yığılması güzel bir hayal olmanın ötesine geçerek gerçeğe dönüşür!

Bu dava Turgut Öker’in şahsında tüm Alevilere açılmıştır.

Niye mi? Bu soruya en doğru cevabı, Turgut Öker’in 30 yıllık Alevilik mücadelesi’nden bazı kesitleri aktararak verebiliriz.

Turgut Öker, Alevilerin örgütlü birliğini sağlayarak, hak ve özgürlülüklerine kavuşmaları için mücadele ettiğinden dolayı yargılanıyor.
Turgut Öker, Sivas’da, Madımak Oteli’nin önüne, bir avuç yoldaşıyla birlikte giderek 33 canımızı anma eylemini başlattığı için yargılanıyor.

Turgut Öker, Maraş’ta katledilen canlarımız için yapılan anma etkinliklerinin en önünde yer aldığından dolayı yargılanyor.

Turgut Öker, Çorum’da katledilen canlarımızın tarihin sayfalarında yitip gitmemeleri için anma etkinliklerinin düzenlenmesine öncülük ettiğinden dolayı yargılanıyor.

Turgut Öker, Dersim’in köyleri yakıldığında, Dersim’e giderek canlarımızın yanında onlarla omuz omuza olduğu için yargılanyor.

Turgut Öker, Gazi’de katledilen canmlarımızı anma etkinliklerinde aileleri hiçbir zaman yalnız bırakmadığı için yargılanyor.

Turgut Öker, IŞİD ve diğer selefi çetlerin işgal ettiği Makedonya’daki Harabati Dergahı’mızı, bu işgalden kurtarmak için yoldaşlarıyla birlikte yollara düşüp mücadele ettiğinden dolayı yargılanyor.

Turgut Öker, Türkiye’de Alevilerin alevi adıyla örgütlenip, dernek kurmalarının yasak olduğu o zor dönemde, Alevi Bektaşi Federasyonu’nun kurucuları içerisinde yer aldığından dolayı yargılanyor.

Turgut Öker, Avrupa’da Alevilerin örgütlü mücadeleleri ile kazandıkları nice kazanımıların altına yoldaşlarıyla birlikte imza attığı için yargılanyor.

Turgut Öker, Alevilere haksızlığın olduğu her yerde ve zamanda mücadeleyi, direnişi o yerlere taşıdığı için yargılanyor.

Turgut Öker, yoldaşlarıyla birlikte AABK‘yi oluşturduğu ve kolektif emek ile kitlelere mal ettikleri ve dünyanın her yerindeki Alevilerin umudu olmasını sağladıkları için yargılanıyor.

Turgut Öker, Avrupa Alevi Kadınlar Birliği’nin, Almanya ve Avrupa Alevi Gençler Birliği’nin kurulmasına öncülük ettiği için yargılanyor.

Turgut Öker, zalimler zalim Yezid’in yolundan gidenlere Yezid dediği ve Alevileri katleden katli Yazuz Sultan Selim’e katli dediği için yargılanıyor.

AABK Onursal Başkanı Turgut Öker’in yargılandığı dava ile ilgili dillendirdiğimiz ‘‘ Bu dava, tüm Alevilerin davasıdır‘‘ söylemi, dile getirdiğimiz bu hakikatlarla ete kemiğe bürünüyor.

Turgut Öker, Alevi örgütlenmesinden aldığı güçle her platforumda Alevilerin gür çıkan sesi oldu!

O ses, 26 Şubat‘ta da gür çıkacak! Bundan en ufak bir kuşkumuz yok! Peki, binlerce can o gün mahkemenin önünde toplanarak seslerini o sese katabilecek mi?

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir