Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

‘Pirlere Niyaz’ Müzik Dinletisi Muhteşemdi…

KÖLN -Mustafa Bozoğlan yönetiminde yıllardır koro çalışması yapan, her yıl aralıksız yapmış olduğu müzik dinletileri ile deyişlere, türkülere yüreğimizi doyuran Köln AKM Korosu yine güzel bir dinletiye imza atmanın gururunu yaşadı.

Bu dinleti için aylardır aralıksız ve sıkı bir çalışma yapan koromuzun ve derneğimizin aktif kadınları, koromuzun tek erkek üyesi Muharrem can, müzik elçileri olarak enstrümanları büyük başarı ile çalan gençlerimiz, sazımızı ustalıkla çalan tek kızımız her çalışmada aynı heyecan, şevkle katılıp koro dinletisine hazırlanmaları başarıyı da kendiliğinden getirdi.

30 seneye yaklaşan Alevi örgütlülüğünde Türkiye’den getirdiğimiz ve büyük ücretler ödediğimiz sanatçılarla gerçekleştirdiğimiz konserlerden belki de daha fazla ses getirdi bu tür müzik dinletileri.
Bu çalışmalarda derneğimizin bünyesinde başlattığımız saz kurslarına, koro çalışmalarına katılan gençlerimizin büyük ustalıkla çaldıkları bağlamalar, koromuzun profesyoneler koro çalışmaları yapanlara taş çıkartırcasına gerçekleştirdikleri performans derneklerimizde gençlerimize ve bu tür çalışmalara verdiğimiz emeklerin boşa gitmediğini göstermesi açısından çok önemliydi.
Salonu dolduran dinleyicilerin her deyişten, türküden sonra hem koromuzu hem solo söyleyen kadınlarımızı, kızlarımızı coşkuyla alkışlaması, dinleti sonrası hocamızı, kadınlarımızı, dernek başkanımızı tebrik etmeleri başarının göstergesiydi.
Serpil canımızın güzel sunumu, başkanımız Ali Eren’in kısa ve öz verdiği mesaj içeren konuşması ve Köln AKM korosunun güzel sunumu.

Mustafa Bozoğlan hocamız, koroyu oluşturan başta kadınlarımız olmak üzere tüm canlarımız, katılarak coşkuya ortak olan müzik sever dostlarımız ve Köln AKM başkanı ve yönetim kurulu yüreğiniz sağlık bu güzelliği hep beraber oluşturduğunuzdan dolayı.

Yüreğinize sağlık gelen müzik dostlarına hizmet etmek için çırpınan derneğimizin fedakar insanları. Ne mutlu bizlere ki Köln AKM’miz gibi hepimizi kucaklayan, güzellikleri sunan bir ailemiz var.
Ne demiş ozanlarımız.

Hakikat Gizli Bir Sırdır
Açabilirsen gel beri
Küfr içinde iman vardır
Seçebilirsen gel beri

Hakikatı, gizli sırı seçebilip gelene

Aşk ile….

Haber : Metin Kaçmaz

Fotoğraflar: Metin Kaçmaz / Gökhan Berk

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir