Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu, Aleviler hanesine yeni bir tarih yazıyor

 

Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu (  FUAF )  tüm Aleviler adına önemli bir kazanımın altına daha  imaza atacak. Avrupa Alevi hareketinin önemli bir bileşeni olan FUAF,  Fransa’daki Alevi toplumunun  inançsal, kültürel ve toplumsal haklarını elde etme mücadelesinde, birçok hak kazanımının altına imaz atmış olan bir Alevi kurumudur.

Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu, yazılı bir açıklama yaparak  Alevilerin Fransa’da yaşayan miras olarak kabul dosyasının, Yabancılar Müzesin’de yer alması için yürütükleri çalışmaların sonuna gelindiğini duyurdu. Bu önemli kazanıma ilişkin yapılan yazılı açıklamada şunlar ifade edildi:

‘‘Sevgili AKM başkanlarım,

Fransa Alevi birlikleri Federasyonu olarak 2020 yılında, Fransa’da yaşayan Alevi toplumu adına yürüttüğümüz çalışmalara ve mücadeleye ivme kazandıracak yeni projelere imza atıyoruz.

21 Mart’ta Paris Sorbonne Üniversitesinde düzenleyeceğimiz, Fransa kültür mirasına Aleviliğin resmi olarak dahil edileceği sempozyum projesi. Elbette ki bu projelerin fikirsel olarak ortaya çıkışı, ete kemiğe bürünmesi ve hayata geçirilmesi süreçlerinde kurumlarımızın ve komisyonlarımızın belirleyici emekleri vardır. Ancak bu projelerin hayata geçmesi, kalıcı olması, geleceğe aktarılması sadece federasyon yöneticilerinin çaba ve emekleriyle olmaz.

Siz AKM yöneticilerinin ve üye canların bu projelere desteği, katkısı, sahiplenmesiyle hayat bulur ve gerçekleşir. Başta yöneticilerimiz, deneyimli ve sorumluluk sahibi üyelerimizle el ele verip, diğer üyelerimizi ve çevremizi bu projelere katmaya çalışmalıdırlar.

Bu anlamda en yakın tarihte 21 Mart’ta Paris Sorbonne üniversitesindeki yapacağımız projedir.

Bu projeye özellikle tüm AKM başkanlarımızın katılması ve orada federasyonumuzun bileşenleri olarak temsiliyet göstermesi son derece önemli ve gereklidir.

Sevgili başkanlarım,

Şimdiden 21 Mart tarihini boş bırakarak bu önemli buluşmaya katılmanızı sizden istiyor ve bekliyoruz.

Hepinize muhabbetlerimi sunar, kolaylıklar ve başarılar dilerim. ”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir