Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Munzur Özgür Aksın Meclisi: “Kutsallarımıza Dokunmayın”

Munzur Özgür Aksın Meclisi, Dersim’de avcılık adı altında yapılan doğa ve hayvan katliamına karşı basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, “Ceylanlara kurşun sıkanlar kahrolsun. Müsamaha gösteren hukuk kör olsun. Katillere nalet olsun” ifadeleri kullanıldı.

Munzur Özgür Aksın Meclisi, avcılığa, doğa katliamlarına karşı Seyit Rıza Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

Munzur Özgür Aksın Meclisi bileşenleri, Belediye başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Belediye Gençlik Meclisleri ve Kadın Meclisleri’nin de katıldığı açıklamada avcılığa ve doğa katliamına karşı dayanışma çağrısında bulunuldu.

Açıklamayı okuyan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Dersim Şube Başkanı Ekber Kaya, “Doğa ana, bir hayat pınarıdır. Duranlara, uçanlara, konuşanlara, sürünenlere, yüzenlere, düşünenlere, koşanlara, ötenlere, yürüyenlere, akıp gidenlere gökyüzünden yeryüzüne inip çıkan yağmura, boraya, tipiye, fırtınaya, rüzgara, buhara ANA’dır. Toprağın Bereketi, suyun Azizliği, havanın Nefesi, ateşin kemaleti ve nurun aydınlığıyla doğayı var edendir. Bu var oluşu, kerametiyle kanıtlayan kutsalların kutsalı doğuran(yaratan) doğa anadır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir