Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

FUAF Kuzey Doğu Bölgesi: Çocuklar üşümesin!!!

Alevilik, dünyayı tek bir CAN olarak kabul etmektir.
Alevilik, insanı Hakk’da, Hakk’ı insanda görebilmektir
Alevilik, komşusu aç iken, tok gezmemektir
Alevilik, paylaşmaktır
Alevilik, duyarsız kalmamaktır
Alevilik, insanın ve tüm canlıların yaşadığı acıları, kendi yüreğinde hissedebilmektir.

Avrupa’da yaşayan aleviler olarak, ekonomik nedenlerden dolayı, dünya savaşı sonrasında, Anadolu’muzdan göç etmek zorunda kaldık. Köklerimizden koptuk veya koparıldık. Ama geçmişimizi ve yaşadığımız hayat koşullarını nerden geldiğimizi asla unutmadık. Çünkü bizler biliriz ki, “geçmişini unutanın, asla geleceği olmayacaktır”

Anadolu’nun hemen hemen her evinde çocukların ayağında, “mavi, yeşil veya siyah renk renk plastik ayakkabılar” olduğunu hepimiz biliriz. Çocukken bizlere alınan yeni ayakkabıların, vermiş olduğu mutluluğu hepimiz az çok hatırlarız.

Aslında dünden bugüne çok şey değişmedi, değişen sadece kişiler oldu. Maalesef o karda kışta okullara terlik veya yırtık ayakkabılarla, mantosuz giden öğrenciler halen bugünde mevcut.

Anadolu’muzun keskin soğuğu, karı, kışı yolları ve doğu insanımızın günlük hayatta hiç durmadan karınca misali çalışması nedeniyle, çok çabuk yıpranan ayakkabılarını, bu kez de bizler değiştirelim dedik, çocukların gülen gözleri olmak istedik.,

Geçen yıl, FUAF Kuzey doğu bölgesi olarak, AKM’lerimizin desteği ile “Çocuklar üşümesin” adı altında gerçekleştirdiğimiz kampanyamızı, yeniden bu yılda devam ettiriyoruz. “Çocuklar üşümesin” projemiz Fransa genelinde de çok beğeni aldı. FUAF’a bağlı diğer bölge ve kurumlarımızda bu yılki projemizde bizlerle birlikte olacaklarını ve destek sunacaklarını dile getirdiler.

Hadi canlar, bir olalım, “Çocuklarımız üşümesin” projesine sizde katılın.
Hep beraber, bir çocuğun yüzündeki tebessüm, gülen gözleri olalım.

Aşk ile.
FUAF Kuzey Doğu Bölgesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir