Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı Özgür Turak: Bizler Yol’a İkrar vermiş yol talipleriyiz

 Alevi kamuoyu tarafından yakinen bilindiği üzere, Avusturya Alevi İnanç Topluluğu (ALEVİ), 13 Mart 2015’te çıkarılan “Yeni İslam Yasası”nı kabul ettiğini, bu yasaya göre, ülkedeki Alevilerin tek temsilcisinin kendisi olduğunu kamuoyuna beyan etmişti. Yasa kapsamında, resmi tanınmanın dışında kalan Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) ve üye derneklerinin Alevi inanç törenlerini yapamayacağını belirterek 4 Ekim 2018 günü, AABF hakkında  Din İşleri Dairesi’ne (Kultusamt’a) şikayette bulunmuştu.

‘‘ ÜKALACA KENDİLERİNE TEŞEKKÜR ETMEMİZİ SÖYLÜYORLAR ‘‘

Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu yaptığı yazılı açıklamalarda kendilerinin, Avusturya İslam Alevi İnanç Toplumu tarafından  birkaç kez ‘‘Avusturya Din İşleri Dairesi‘ne‘‘ şikayet edildiği iddiasını ileri sürümüştü. Avusturya İslam Alevi İnanç Toplumu yapılan bu açıklamlara üzerine, AABF’yi  hiçbir yere şikayet  etmediklerini ileri sürerek iddiaları yalanlamıştı. Bunun üzerine, AABF Genel Başkan Özgür Turak geçitiğimiz günlerde yazılı bir açıklama yaparak, Avusturya İslam Alevi İnanç Toplumu’nun açıklamalarına cevap verdi. Başkan Turak,‘‘ Dün yine yapmış olduğumuz açıklamayı yalanlama cüretinde bulunmuşlar ve AABF’ye bağlı olan derneklerimizi şikayet etmediklerini beyan etmişler. Birde ukalaca kendilerine teşekkür etmemizi söylemişler‘‘ dediği açıklamanın devamında şu ifadeleri kullandı:

‘‘ BİZDE YOL’A GİRERKEN, GÖRMEDİĞİNİ  VE  DUYMADIĞINI SÖYLEME DİYE İKRAR VERDİRİRLER ‘‘

‘‘Bizler Yol’a İkrar vermiş yol talipleriyiz. Bizde yola girerken, görmediğini ve duymadığını söyleme diye ikrar verdirirler. Hem Yolun bize vermiş olduğu öğreti, hemde ailemizden, büyüklerimizden, pirlermizden, mürşidlerimizden aldığımız öğreti gereği, yalan söylememeyi, haksızlık yapmamayı, zalimlere karşı mazlumun yanında durmayı kendimize ilke kıldık.
Kurum olarak herzaman gerçekleri tüm açıklığı ile halkımızla paylaşmayı, kapalı kapılar arkasından iş çevirmemeyi, menfaat ve çıkar uğruna kurumlarımızı peşkeş çekmemeyi doğrumuz saydık. Bundandır ki 10 Yılı aşkın bir süredir Avusturya’da yürütülen Aleviliğin kendine Özgü bir İnanç olduğu gerçeğinin zorlu sürecini, Canlarımızın bize verdikleri destek ile gücümüze güç katarak yolumuza birliğimize çoğalarak devam etmekteyiz.

Son süreçte kendi gerçek isimlerini söylemekten aciz olan ‘İslam Alevi İnanç Topluluğu (bakınız İslam Kanunu 4. Paragraf: Islamische Alevitische Glaubensgemeinschaft in Österreich
https://www.ris.bka.gv.at/GeltendeFassung.wxe…) ismini halen taşıyan. İSLAM içinde bir mezhep olduklarını söyleyip isimlerindeki islam eki ile İslam kanuna çerçevesine giren İSLAM Alevi İnanç Toplumu dur. İslami bir mezhep olarak tanınan ama İSLAM ismini kurum isimlerinde taşıyamıyacak kadar açız olan ve kendilerine sözde İslam Alevi İnanç Toplumu kısaltması olan ALEVI ismini kulanan kuruluşun, sözde başkan sıfatındaki ‘Dede’leri insanların gözünün içine bakıp yalan söylemekten geri duramıyorlar.

Avusturyada 15 aktiv üye derneği bulunan ve Avusturya‘daki Kurumsal Alevilerin temsilcisi olan AABF’yi kendi akıllarınca sıradan dernek statüsü olarak tanımlama cüretinde buluna biliyorlar‘‘ dedi.

‘‘SİZLERE BU KONUYLA İLGİL EKTEKİ BELGELERİ PAYLAŞIYORUM ‘‘

Turak, söz konuşu belgelere ilişkin şunarı kaydetti:‘‘ 1. Belge: 04.10.2018 tarihinde Avusturya Din İşleri Dairesinin St.Pölten AKM göndermiş olduğu şikayet dilekçesinin Türkçe Yeminli Tercümanı. Yazının 2. ve 3. Paragrafındada anlaşılacağı gibi İslam Alevi Teşkilatı 13.Ocak 2018 tarihinde kurumlarımızda Alevi Ritüellerini, yani Cem, Semah, 40 yemekleri, Müsahiplık, … vb. Alevi Ritüellerinin islam kanunu gereği yapılmasını öngerüyor.
2. 3. 4 Belge: AABF bağlı bulunan 8 Alevi kültür merkezlerimize gelen sikayetin Jenbach AKM kurumumuza gelen Almanca Orjinali.
5.6. Belge: St.Pölten AKM başkanın bu şikayetler doğrultusunda derneklerimiz kapanacak ve derneklerimizde artık CEM yapamıyacağız gerekçesi ile İSLAM ALEVİ Kuruluşuna bağlandığının belgesi.
7. Belge: Avukatımız tarafınca kurumlarımızın AKM’lere gelen şıkayet dilekce numaraları ile Avusturya İnanç Dairesine yapmış olduğumuz savunma dilekçemiz, yaklaşık 10 sayfadan oluşmaktadır.
8. Belge: Avusturya Din işleri Dairesinin 6.12.2019 tarihli İslam Alevi İnanç Toplumunun yaptığı şikayetin düşmüş olduğu karar.‘‘

‘‘ İSLAM ALEVİ TOPLUMU BİZİM MUHATABIMIZ DEĞİLDİR ‘‘

‘‘İslamcı Aleviler, bizleri ve kurum yöneticilerimizi geçmişte olduğu gibi Avusturya İstibarat Teşkilatına  ‘‘Terör‘‘ olarak şikayetini, 2016 ilk derneklerın kapatılmasına yönelik şikayetleri takip etti ve daha sonrada 2018 derneklerimizde Alevi Rituellerini yapıyoruz diye sikayette bulundular. Bu bunların ne ilk nede son şikayet olduğunu bilinçindeyiz‘‘ diyen Başkan Turak, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü

‘‘Daha yeni elimize geçen son sikayetleride son belge olarak sizlele paylasma gereği duydum. İslam Alevi Teşkilatı başkanının dün yaptığı açıklamada biz onlar şıkayet etmedik, sözlerinin nekdar samimi ve gerçekçi olduğunu 9. ve 10. Belgelerde göreceksiniz.

Yaptıkları bu şıkayete karşıda boyun eğmeyeceğız, bizleri yıpratıp yorduramıyacaklarını tekrardan burdan beyan ediyoruz.

İslam Alevi Teşkilatı, Alevi Kurumlarını sikayet edinceğe kadar, gidip kendilerini kabul etmeyen İslam Cemaati ile mucadele versinler. Burdan toplum önünde söz veriyoruz, onların bu mücadelesinde gerekli yardımı elmizden geldiğince vereceğiz.

Ama şunuda iyi bilsinler ki İslam Alevi İnanç Toplumu bizim muhatabımız değilidir ‘‘ dedi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir