Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

ALEVİ DEDESİ ECEVİT EMRE’NİN EVİNE YAPILAN SİLAHLI SALDIRIYA TEPKİLER BÜYÜYEREK DEVAM EDİYOR

Almanya’nın Baden- Württemberg Eyaleti’ne bağlı olan Wiesloch-Baiertal’da oturan AABF İnanç Kurulu Sekreteri ve Sol Parti aktivisti Ecevit Emre Dede’nin evine bugün sabaha doğru kimliği belirsiz kişler tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Kurşunların evin kapısına isabet ettiği silahlı saldırdan Ecevit Emer ve ailesi yara almadan kurtuldular.

AABK İNANÇ, YOL VE ERKAN KURULU: ” ECEVİT EMRE DEDEMİİZN EVİNE YAPILAN SILAHLI SALDRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ!”

AABF İnanç Kurulu Sekreteri Ecevit Emre Dede’nin evine yapılna silahlı saldırıya tepkiler büyüyerek devam ediyor. Karanlık odaklar tarafından yapılan silahlı saldırıyı ilgil bir açıklamada Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu İnanç, Yol ve Erkân Kurulu’ ndan geldi. AABK İnanç, Yol ve Erkân Kurulu Başkanı Cafer Kaplan imzasıyla yapılan açıklamada ”Şu bilinmeliki asırlardır haklı davamız ve inancımız için yürüttğümüz mücadelemizden bu tür saldırılar bizleri asla vazgeçiremezler” denilerek saldırıya ilişkin şu ifadeler kullanıldı: ”Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu İnanç Kurulumuzun Genel Sekreteri Ecevit Emre dedemize bu sabah yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum.Türkiye’de Alevi evlerini işaretlenme gibi göz dağı veren korkutma eylemleri, Avrupa’dada kendini göstermeye başlıyor. Şu bilinmeliki asırlardır haklı davamız ve inancımıza yönelik mücadelemizden bu tür saldırılar bizleri asla vazgeçiremez.
Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu İnanç Yol Erkân Kurulu olarak sevgili Ecevit dedemize geçmiş olsun dilerklerimizi iletir ve bu haklı mücadelemizin sürmesinde yanında olduğumuzu tüm kamuoyuna duyururuz.”

SOL PARTİ SALDIRIYI KINADI

Sol Parti Eş Başkanı Bernd Riexinger adına yapılan yazılı açıklamada, Sol Parti üyesi ve 2017 yılı Federal Parlamento adayı ve AABF İnanç Kurulu Sekreteri olan Ecevit Emre Dede’nin evine 23 Aralık günü sabaha doğru kimliği belirsiz kişler tarafından yapılan silahlı saldırı sert bir dille kınandı.

”AABF İNANÇ KURULU: GENEL SEKRETERİMİZ ECEVİT EMRE’NİN EVİNE YAPILAN SALDIRININ BİR RESADÜFTEN İBARET OLMADIĞINI BİLİYORUZ.”

AABF İnanç Kurulu Sekreteri Ecevit Emre Dede’nin evine yapılna silahlı saldırıya ilişkin bir açıklamada, AABF İnanç Kurulu’nun Almanya’nın altı bölgesinde oluşturduğu inanç kurularından geldi. İşte; AABF Bw Bölge İnanç Kurulu, AABF Kuzey Bölge İnanç Kurulu, AABF Bayern Bölge İnanç Kurulu, AABF Hessen Bölge İnanç Kurulu, AABF RLF Bölge İnanç Kurulu, AABF NRW Bölge İnanç Kurulu imzalı o açıklama: ”’ İnanç Kurulu Genel sekreterimiz Ecevit Emrenin evine yapılan silahlı saldırının bir tesadüften ibaret olmadığını biliyoruz. AABF İnanç Kurulu olarak tüm bölge inanç Kurullarımızla yapılan bu alçak saldırıyı lahnetliyoruz. Bu saldırı Ecevit Emre dedenin şahsında AABF ve AABF inanç Kuruluna yapılmıştır. Bizleri bu gibi insanlık dışı saldırılarla haklı davamızdan geri adım atıtıracağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bilinki gün geçtikçe siz Hakka düşman, insana düşman, doğaya düşman, aydın ilerici, medeni yaşama düşman olan faşist gürühü daha iyi tanımaya başladık. Çünkü sizi Maraşta gördük, sizi sıvasın cehennem ateşini yakarken gördük, sizi Dersimde, çorumda insan katlederken gördük, ve sizi kerbelada yezidin safında ve yezide yandaş olduğunuzu gördük. Saygı ve hürmetlerimle.”

ATİK: Alevi Dedesi Ecevit Emre’nin evinin kurşunlanmasını kınıyoruz!

Ecevit Emre Dede‘nin evini kurşunlanmasına bir tepkide Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu’dan geldi ATİK basın merkezi tarafından yapılan açıklamada, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) İnanç Kurulu Sekreteri Ecevit Emre dedenin evinin kurşunlanması kınıyoruz diyerek saldırya ilişkin sunlar ifade edildi:

‘‘Alevi Dedesi Ecevit Emre’nin Evinin Kurşunlanmasını Kınıyoruz!

Alevi Dedesi ve Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) İnanç Kurulu Sekreteri Ecevit Emre’nin 23 Aralık tarihi sabahı evine silahlı saldırı düzenlenmiştir. Aynı zamanda Almanya’da Sol Parti’de 2017 seçimlerinde milletvekili adayı olan Emre’nin evinin kurşunlanması, Avrupa’da ki Alevi hareketine yönelik yapılan bir saldırıdır.

Uzun yıllardır Almanya’nın Baden-Wüttemberg Eyaleti’ne bağlı Wiesloch-Baiertal kendinde oturan ve çevresinde çok tanınan Ecevit Emre’nin evine yönelik yapılan bu saldırı, son zamanda Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde Alevilere ait evlerin işaretlenmesinde farklı değildir. 19-24 Aralık 1978’de gerçekleştirilen Maraş katliamı yıldönümünde bu saldırının yapılması çok ta tesadüf olmadığını ve faillerin kimler olabileceğini kendisini açıkça ortaya koymaktadır.

Almanya’da Faşist TC’nin istihbarat elamanlarının demokrasi güçleri hakkında bilgi topladıkları, hedef gösterdikleri kesin bilinmesine ve defalarca ispatlanmasına rağmen Alman devletinin buna müsamaha göstermesi, ortak çalıştıklarının bir göstergesidir. Bundan dolayıdır ki, Ecevit Emre’ye yönelik yapılan bu saldırının kimler tarafından yapıldığı açığa çıkartılana kadar esas faili Alman devletidir.

Ecevit Emre’ye yapılan saldırı bir ilk değildir. Defalarca bu tür saldırılar yapılmış ve failleri sürekli gizli tutulmuştur. Fakat nasıl ki şimdiye kadar yapılan saldırılar başta Alevi hareketi olmak üzere, demokrasi güçlerini geriletmediyse bu da asla geriletmeyecektir. Yapılan bu saldırılar da göstermiştir ki, Alevi hareketi ve demokrasi güçlerinin doğru yolda olması faşistleri rahatsız etmiştir.

Yapılan bu saldırı hepimize yönelik bir saldırıdır. Bu ve benzer saldırılara karşı koymak, ortak mücadeleyi büyütmekle olur. Bunun için tüm demokrasi güçleri Avrupa’da ortak mücadeleyi büyüterek, bu saldırıları bertaraf edebilir. Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) olarak; Ecevit Emre’ye yapılan bu saldırıyı kınıyor, Ecevit Emre ve Alevi hareketinin yanında olduğumuzu bir kez daha yeniliyoruz. Avrupa’daki yerli ve göçmen emekçileri ve demokratik güçleri yapılan bu saldırıya karşı koymaya çağırıyoruz.‘‘ dedi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir