Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Avusturya ABF Genel Başkanı Özgür Turak:  “Aleviliğin Kendine Özgü Bir İnanç” olduğuna ilişkin davamızı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi‘ne taşıdık

 

Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF)  “Avusturya’da İslam Yasası’ndan bağımsız bir Aleviliğin tanınması” için dava açmıştı.  Viyana İdari Mahkemesi’nde görülen durşumaların sonucunda dava AABF alehine sonuçlanmıştı.

Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) iç hukuk yolları tükendiğinden dolayı, Avusturya devletine karşı açtığı davayı 10 Aralık 2019 tarihinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşıdı.

Avusturya ABF Genel Başkanı Özgür Turak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıdıkları davaya ilişkın yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: ”AABF olarak Avusturya devletine karşı yürüttüğümüz “Aleviliğin Kendine Özgü Bir İnanç” olduğuna dair davamızı bugün itibari ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi‘ne taşıdık.”dedi

‘‘ MÜCADELEMİZ SONUNA KADAR DEVAM EDECEKTİR ‘‘

Özgür Turak, açıklamanın davamında şunları ifade etti:  ” Düşünce, vicdan ve din özgürlüğü çerçevesinde hukuki mücadelemiz Avrupa‘da devam ettirmekteyiz. Avusturya bürokrasisinin, Alevileri mevcut ‘‘İslam Yasası‘‘ içerisinde dizayn etmelesine izin vermeyeceğiz. Mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir.
Dünya İnsan Hakları Günü‘nde, davamızınım Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi‘ne taşımamız bizim açımızdan önemlidir. Mücadelemiz Alevi Toplumunun, eşit yurttaşlık haklarını elde edinceye kadar devam edecektir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir