Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Sanatçı FerhatTunç, AABF’de basın toplantısı yapacak

4 Aralık 2019 Çarşamba günü AABF’de basın toplantısı yapacağın kamuoyuna duyuran  Sanatçı Ferhat Tunç, hakkında açılan davalardan dolayı 8 ay önce Türkiye’den ayrılarak Almanya geldi.

‘‘KARA PROPAGANDA SÜRÜYOR ‘‘

‘‘ Hakkımda açılan sayısız dava ve aldığım hapıs cezaları nedeniyle yaşadığım ülkeyi 8 ay önce terk etmek zorunda kaldım’’ diyen Tunç, 4 Aralık’ta yapacağı basın toplantısına ilişkin  şunları ifade etti:

”Sürgünde yaşamaya başladığımdan beri, iktidar yanlısı çevreler tarafından geri dönme koşullarımı ortadan kaldırmayı hedefleyen kara bir propaganda yürütlüyor. Bu kara propaganda sanatçı kimliğim, ailem ve değerlerime yönelik saldırıyla sürüyor ” dedi.

” TÜRKİYE VE DÜNYA KAMUOYUNA SÖYLEYECEKLERİM VAR ”

Çözüm süreci dönemindeki bazı fotoğraflar üzerinden hedef alınındığına vurgu yapan sanatçı Ferhat Tunç, yapılan kara propagandalara ilişki ise şu ifadeleri kullandı: ‘‘ Çözüm süreci dönemindeki bazı fotoğraflar üzerinden hedef alınıyorum. Yalanla, çarpıtmayla, meşru olanı gayrimeşru gösterme çabasıyla karşı karşıyayım. Sanat hayatında 40 yılı geride bırakmış bir sanaçı olarak yaşadıklarıma dair Türkiye ve dünya kamuoyuna söyleyeceklerim var.

” TOPLANTIYA KATILINIZ ÖNEMLİDİR ”

Ferhan Tunç imzasıyla yayınlanan basın toplantısına çağrı metininde toplantıya katılmanın önemine ilişkın ise şu ifadeler yeralıyor:  ” 4 Aralık Çarşamba günü saat 12:00’de kurum temsilcileri, aydın, yazar ve sanatçılar, Almanya’da siyaset yapan milletvekili arkadaşlarımızın katılımıyla bir basın toplantısı gerçekleştireceğiz. Köln’de, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu basın merkezinde gerçekleşecek toplantıya katılmanız önemlidir ”dedi.

FERHAT TUNÇ NEDEN YAŞADIĞI ÜLKEYİ TERKETME ZORUNDA KALDI?

Ferha Tunç, hakkında açılan ‘zincirleme davalarıdan dolayaı defalarca hakım karşısına çıktı. Bu davlardan dolayı en ufak bir geri adım atmaya Tunc, “Sanatçılardan insanın umudunu, kederini yok sayması değil, bunu duyması, sahiplenmesi, bir biçimde ifade etmesi ve yeni olanaklar için ilham vermesi beklenmelidir” diyerek, suçlamaları kabul etmediğini ve sözlerinin arkasında olduğunu söyleleyerek  şunları da ifade ettimişti: “Bir süredir biz şanssız olabiliriz ama böyle karanlık zamanların kalıcı olma şansı da yok. Bu zamanları sinerek, susarak değil, inandığım her ne varsa onları daha gür seslendirerek geçirmeye kararlıyım. Bunun için ne bir hapis cezası ne de ölüm tehditlerinin karşılığı olabilir.”

“ BİRLİKTE YENİDEN HAYAL KURABİLİR VE YENİDEN KAZANABİLİRZ…”   

Sanatçı Ferhat Tunç 4 Mart 2019 tarihinde  twitter’dan yaptığı açıklamada yurt dışına neden çıktığına dair şöylüyor:

“Hakkımdaki 2 yıllık hapis cezası kararıyla yetinmediler; düğmeye basılmış gibi ‘örgüt propagandası’ ve ‘örgüt üyeliği’ iddialarıyla çok sayıda yeni soruşturma ve davalar açtılar. Dahası hedef gösterdiler. Baskılarıyla, yalanlarıyla bir gün olsun taviz vermedim. Sanatçı kimliğim ile halka karşı sorumluluğumu bir gün olsun ayırmadım. Sesimle yaşadım ama o sesin ahengine de kendim karar verdim ve yine bir gün olsun pişman olmadım. Kimliğim, kişiliğim bana yoldaşlık arz eden bağlamam ve sesimle zor bir yolculuğa çıktım bugün; geride tırnaklarımla kazıdığım bir hayat, yaralı, yorgun bir ülke bırakarak. Düşünmeye, konuşmaya, üretmeye bir süreliğine yurt dışında devam edeceğim. Bir adım bile geri atmadan. Akıl ve vicdan bugün sessizliği bozmayı işaret ediyor. Bu zamanları hepimizin emeğiyle, mücadelesiyle en az zararla atlatabilir ve ardından rahat bir nefes alabiliriz. Birlikte yeniden hayal kurabilir ve yeniden kazanabiliriz.”

4 Mart 2019

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir