Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Batıkent PSAKD Cemevinde, gençler ve yetişkinler için; Turan Eser Koordinatörlüğünde Alevilik eğitimi başlıyor

Batıkent PSAKD Cemevinde, gençler ve yetişkinler için; Turan Eser Koordinatörlüğünde 4 konu 40 ders Alevilik eğitimi başlıyor.

4 konu ve 40 dersten oluşan eğitim programı için kayıtlar 15 Kasım’dan itibaren başlıyor.

Alevi öğretisi ve Alevilerin hak mücadelesine ilgi duyanlar başvuru yaparak derslere ücretsiz katılabilecek. Derslere düzenli katılanlara PSAKD Batıkent Cemevi Alevilik Eğitimi Katılım Belgesi verilecek.

Alevi öğretisi, tarihçesi, inançsal temelleri ve felsefesi ile birlikte, Alevilerin hak temelle taleplerinin arka planına bakış, hak temelli mücadele zeminleri, Alevi kurumsallaşması, örgütlenmesi, yöneticilik gibi bir çok konu altıda değişik derslerle, interaktif tarzda öğretilmesi ve öğrenilmesi hedeflenmektedir.

Bir yıl sürecek olan bu eğitimler, Turan Eser’in koordinatörlüğünde, her konunun uzmanı birikimli ve tecrübeli kadrolarla birlikte, haftada 3 saatlik zaman dilimlerinde, sunum, workshop ve tartışmalı ders formatında gerçekleşecek.

Alevi öğretisine ilgi duyan, araştırma yapan, akademik hayatla ilişkili kişiler Başvuru Formu’nu doldurarak PSAKD Batıkent Cemevi Alevilik derslerine katılabilecek. PSAKD Batıkent Cemevi Alevilik derslerine katılmak isteyenler, PSAKD Batıkent Cemevi Yönetimi’ne doğrudan veya aşağıdaki linkte bulunan başvuru formunu doldurarak başvurabilir.

PSAKD Batıkent Cemevi’nin içerisinde 40 ders bulunan 4 Konu başlığı şöyledir:

1. KONU: ALEVİLİK
2. KONU : ÖRGÜTLENME, KURUMSALLAŞMA VE YÖNETİCİLİK
3. KONU: ALEVİLERİN HAK TEMELLİ EŞİT HAKLAR MÜCADELESİ VE ZEMİNLERİ
4. KONU: ALEVİLERİN TARİHSEL GEÇMİŞİNE BAKIŞ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir