Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

AABK 2. Başkanı Erdal Kılıçkaya: Türkiye’de İnsan Hakları ihlallerine bir yenisi daha eklendi.

 

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Onursal Başkanı Turgut Öker’e, 2012-2015 döneminde, AABK Genel Başkanı olarak yaptığı konuşma ve açıklamalardan dolayı dava açıldı.

Kendisine “Yurtdışına Çıkış Yasağı” verildi.

Seyahat özgürlüğünün kısıtlanmasına gerekçe olarak ne bahane gösterildi bilmiyoruz ama, Turgut Öker hakkında açılan bu beşinci dava dahil olmak üzere, kendisi mahkemelerin hepsine bir fiil katıldı ve ifade verdi.

 

Yani, çağrıldığında korkmadan, gizlenmeden gitti ve söyleyeceklerini söyledi.

 

Bugün “Yurtdışına Çıkış Yasağı” ile Turgut Öker’e hukuka inanmanın bedelini ödetiyorlar.

 

Yaşanan hukuksuzluklara son verilmesini istedi diye cezalandırılmak isteniyor.

 

Bu ülkenin bir yurttaşı, bir dönem milletvekili olan Öker’e; “Hizaya Gel” denmek isteniyor.

 

2012-2015 yıllarında  yapılan konuşmalar ihbarcıların, gizli tanıkların söylemleriyle bugün yeniden mahkeme salonlarına taşınıyor.

 

“Geçmişte ejdatlarımızın Alevilere yaptıklarını, bugün de bıkmadan, usanmadan biz yapmaya devam ediyoruz” un mesaji verilmek isteniyor.

 

Turgut Öker bir yurttaş olarak haklarını, babalık sorumluluklarını, aile bütünlüğünü, sağlıkla ilgili doktor takiplerini yerine getiremezse, müktedirlerin eline ne geçecek ?

 

Hayatının büyük bir kısmını Almanya’da geçirmiş olan Öker’in seyahat özgürlüğünün kısıtlanmasına gerekçe olarak, yurtdışına çıkmasının ülke güvenliğini tehdit edeceğini mi düşünüyorlar ?

 

AABK Onursal Başkanı, kurumsal sorumluluğu gereği, Alevilerin yaşadığı haksızlıkları, hukuksuzlukları dile getirmekten başka birşey yapmadı.

 

Tamamen hukuksuz, keyfi ve siyasi bir kararla Turgut Öker Avrupa Alevi hareketine karşı Türkiye’de rehin tutulmak isteniyor.

 

Turgut Öker’i, dünya Alevileri bir değer olarak görür, kendisine yönelik her türlü hak ihlalini ve saldırıyı tüm Alevilere yapılmış sayar.

 

Bu hukuksuzluğa derhal son verin.

 

Erdal Kılıçkaya

AABK 2. Başkanı

FUAF YK Üyesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir