Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Tutuklu Grup Yorum üyesi Helin Bölek’in annesi: Grup Yorum sizin için tutsak, sesine ses olmak için Çağlayan’da olacak mısın?

Tutuklu Grup Yorum üyesi Helin Bölek’in annesi, kamuoyuna yaklaşan dava için bir mektup yazdı.

Ayten Bölek’in mektubu şu şekilde;

“Süresiz Açlık Grevinde Olan Grup Yorum Üyelerinin Mahkemesi 17 Eylül’de Çağlayan Adliyesinde…

SANATÇILAR…
SİZLERE SESLENİYORUM

Sanatını özgür bir şekilde  yapmak isteyenler, oyununun sergilenmesine  izin verilmeyenler, gösterim için şahne bulamayanlar, konserleri yasaklananlar, filmleri gösterime giremeyenler, dinleyicilerini, izleyicilerini etraflarında  göremeyenler,  isyanlarını, halka şikayetlerini duyuramayanlar, seslerine ses alamayanlar, sanatı halk için yapıyoruz diyenler, elitlerin, erklerin sanatçıları olmayanlar, kalemini halkın içinden  gelen öyküler için oynatanlar,  dizi dizi şiirleri halkın acılarından yaratanlar, fırçalarındaki boyalarla umudu nakşedenler, yapılan haksızlığı, mizahi tarzda dahi hicvedemeyenler, gördüklerini duyduklarını tarihe not düşüremeyenler,  halkın haberdar  edilmesi için çabalayanlar, haberi “haber olmama özelliği“ engeline takılanlar.

Sözüm sizlere. Siz “sanat halk içindir” diyenlere.

Yine sizin gibi sanat icra eden, halkın uğradığı zulmü nota nota birleştirip türkü yapan, türküleri kâr amacı gütmeden halka sunan “beni halk yarattı, halk da benim” diyen Grup Yorum tutsak. Grup Yorum açlık grevinde.  Grup Yorum muktedirlerce hak ve hukukun olmadığı bir ortamda  yargılanmak isteniyor. Grup Yorum sadece kendisi için açlık grevinde değil, sanatını halk için icra etmek isteyip de edemeyen herkes için açlık grevinde. Haksızlığa uğramış herkes için açlık grevinde. Onlar halkı için, haklılığı için, sanatı için bedenlerini açlık grevine yatırmış iken siz bir ses vermeyecek misiniz?
Bir ses olmak için 17 Eylül 2019 günü saat 11.00  İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesinde  görülecek  dava için Çağlayan’da olacak mısınız?

Süresiz Açlık  Grevinde Olan Grup Yorum Üyesi Helin Bölek’in Annesi Aygül BİLGİ

2 yılı aşkın süredir tutuklu yargılanan Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve Bahar Kurt’un duruşması 17 Eylül Salı günü saat 11.00’de Çağlayan Adliyesi 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.
Grup Yorum üyeleri Helin Bölek, Bahar Kurt, İbrahim Gökçek, Barış Yüksel ve Ali Aracı süresiz açlık grevinde bulunuyor.
Bugün (10 Eylül) itibariyle;
Ali Aracı 15. gün
Helin Bölek 82. gün
İbrahim Gökçek 84. gün
Barış Yüksel 85. gün
Bahar Kurt 91. gün

Talepleri şöyle:
-Sürekli baskına uğrayan, terörize edilmeye çalışılan ve Grup Yorum’un çalışmalarını yürüttüğü İdil Kültür Merkezi basılmasın.
-Grup Yorum üyeleri terör listelerinden çıkarılsın.
-İki yılı aşkın süredir neredeyse tüm konserleri yasaklanan Yorum üzerindeki konser yasakları kaldırılsın.
-Yorum üyeleri haklarında açılan davalar düşürülsün.
-Tutuklu Grup Yorum üyeleri serbest bırakılsın.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir