Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

ALEVİLER, ALMANYA’NIN KERPEN KENTİ’NDE  BÜYÜK BİR CEMEVİ YERİ ALDILAR

Alevi örgütlenmesi  Almanya da her geçen gün biraz daha kök salarak büyümesini kesintisiz bir şekilde sürdürmeye devam ediyor. Bunun en son örneklerinden birsi  Kerpen’de yaşayan Alevilerin yer alarak attıkları adımdır.  AABF ‘ye ( Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu ) bağlı olan AKM Rhei –Erft- Kreis e.V’in üyelerinin toplumsal, örgütsel iradelerini birleştirerek kendisine yer alması, tüm Aleviler  tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Bu sevincin yaşamasında, Cemevi yöneticilerinin önemli bir payları var. Çünkü yöneticiler yer alarak Kerpen’deki Alevi örgütlenmesinin kök salarak hem kalıcılaşmasının hem de kitleseleşerek daha fazla büyümesi önünü açmışlardır.

23 Haziran 2019 Yaz Şenliğin yeni yerlerinde gerçekleştiren AKM Rhei –Erft- Kreis e.V / Yönetim Kurulu, aldıkları yere ilişkin şu açıklmayı yaptı: Alevi Toplumu’na kısa sürede Rhein-Erft-Kreis çevresinde  Hürth ve Kerpen Cemevleri kazandırmış olmamızın sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Bu başarıya aktif veya pasif emeği geçen tüm Canları kutluyoruz. Hızır her daim yardımcımız olsun!
Aşk ile. ” dedi.

Biz alınan yerle ilgili yaşanan sevinci  23 Haziran 2019 tarihinde, yen yerin bahçesinde yapılan Yaz Şenliği’nde çekim yaparken yaşayarak gördük. Bu güzel yerin alınmasına katkı suna herkesi canı gönülden kutluyoruz. Yolunuz açık, Hızır yardımcınız olsun canlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir