Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül: ” Hakikatin Balkıyan Nuru Irkçı Çete Siyasettiyle Kirlenmez ”

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, sosyal medya üzerinden  yaptığı yazılı açıklamayla faşist çete resis Sedat Peker’in, Alevilerin önemli dergahlarından biri olan Abdal Musa Dergahı‘na girebilmesine sert tepki gösterdi.

PSAKD Eski Genel Başkanı Bülbül,   mayfaycı çete reisi Sedat Peker’in Abdal Musa Dergahı’na girebilmesine ilişkin sunları idade etti:  ” Açıklama bekliyoruz! Muaviye Soylu Yezit Huylu ırkçı, tekçi AK(mh)P siyasetinden beslenen çete(ler) Abdal Musa Sultan Makamına gitmişler. Ak(mh)p’den güç alarak mazlum insanlığı tehdit eden, demokrasi, özgürlük ve adalet için mücadele eden bizlere “Kanınızla duş alacağız!” diyerek caniliğini tescil eden, hemen her fırsatta “Silahlanma çağrısı” yapan bu açık ve net suç işleme fiiline ragmen hukuk zebanisi “Savcılar” tarafından “İfade özgürlüğü hakkını kullanıyor!” diyerek taltif edilen insanlığa karşı alenen suç işleyen ve devlet tarafından korunup, gözetilen bir çetenin Abdal Musa Sultan Makamında ne işi olabilir…!!!??? Makamın mihmandarları, türbedarları bu rezaletten haberdar mıdır? Değillerse Abdal Musa Sultan Makamına karşı onlar da suç işlemişlerdir” dedi.

Bülbül, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi: ” Hakkın ve Hakikatin Mürşidi Kamillerinden, Yol ve Erkanımızın serencamı Abdal Musa Sultan’ın balkıyan nuru, himmet ve hikmeti hiç kuşkusuz çete(lerin) makama girmesiyle kirlenmez. Kirlenen; yola, erkana sahip çıktığını sanan ve bu hizmetin anlamına vakıf olmayan beyhude kişilerin zavallı tutumudur. Abdal Musa Sultan Makamına hizmet eden kişi ve “Kurumlar” böylesine bir gafletin ya farkında değildir veya bu suçun ortağıdır. Adı geçenlerin Alevi Toplumuna konu hakkında sözü eğip bükmeden, anlaşılır ve net bir açıklama yapması gerekir.
Hakkın ve Hakikatin Mürşidi Kamillerinden Abdal Musa Sultan Makamına giden çete(ler) ise şunu iyi bilmelidir. Yol cümleden uludur. Yolumuzun mürşitleri kiri, pası siler pak eyler. Cahili, nadanı, suçluyu mütevazı bir insan yapmak için himmetini ve hikmetini esirgemez. Lakin adı geçen çete(ler) insanlığa karşı suç işleyen Yezit Soylu münafıklardır. Makama gitmek onları paklamaz. Zaten Hakkın ve Hakikatin Makamı da böyle münafıkları “İnsan” diye kabul etmez. ”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir