KESK’ten Eğitim Sen’e destek açıklaması

KESK, yazılı bir açıklama yaparak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Eğitim Sen hakkında soruşturma başlatmasına set tepki gösterdi.
KESK’in bütün üye sendikalarıyla birlikte Eğitim Sen’in almış olduğu hizmet üretmeme kararını, haklı ve onurlu mücadelesini savunmaya devam edeceğini ifade ediyor, herkesi bu mücadeleyi sahiplenmeye ve dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz!”
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Eğitim Sen Merkezi Yürütme Kurulu’nun 25 Mart’ta aldığı hizmet üretmeme kararını gerekçe göstererek sandıkaya yönelik soruşturma başlatmasına ilişkin KESK tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor:
”Eğitim ve bilim emekçilerinin mücadeleci sesi olan Eğitim Sen’in ülkede giderek derinleşen antidemokratik uygulamalara, ifade özgürlüğünün baskı altına alınmasına, kayyım rektör atamalarına, düşünce ve örgütlenme özgürlüğüne yönelik saldırılara karşı 25 Mart’ta aldığı hizmet üretmeme kararı nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Bilinmelidir ki tüzüğünü Fakir Baykurt’un cezaevinde yazdığı, 100 yıllık mücadele geleneğindeki fiili ve meşru mücadele çizgisini sürdüren, bütün darbelerin hedefinde olmuş Eğitim Sen hiçbir baskıya boyun eğmemiş, AKP iktidarının gerici-ırkçı politikalarına, eğitimin ticarileşmesine, Vakıf, Tarikat, Cemaat kuşatmasına, gericileştilmesine karşı, herkes için eşit, parasız, bilimsel, laik, demokratik ve anadilinde eğitim mücadelesini kararlılıkla sürdürmüştür.
” Herkesi dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz!”
Sadece sendikal hakların değil; eğitim ve bilim emekçilerinin insanca bir yaşam ve demokratik bir gelecek hayalini gerçeğe dönüştürmek için var gücüyle çalışan üye sendikamız Eğitim Sen her türlü baskı, tehdit ve engellemelere rağmen fiili meşru mücadelesiyle halkın, emekçilerin haklı ve onurlu mücadelesini sürdürmeye dün olduğu gibi bugün de devam edecektir! Tüm kamu emekçilerinin örgütlü iradesine, sendikal hak ve özgürlüklere yöneltilmiş bir tehdit niteliğini taşıyan bu türden soruşturma ve baskılar karşında konfederasyonumuz KESK’in bütün üye sendikalarıyla birlikte Eğitim Sen’in almış olduğu hizmet üretmeme kararını, haklı ve onurlu mücadelesini savunmaya devam edeceğini ifade ediyor, herkesi bu mücadeleyi sahiplenmeye ve dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz!”


Sevgili Canlar, yoluna ve ikrarına bağlı olan her Alevi kendisini Alevi Haber Ağı’nın doğal bir muhabir olarak görmelidir.
Oturduğu mahallede, okuduğu okulda, çalıştığı iş yerinde, üyesi olduğu Cemevi’nde ve sokakat haber niteliği taşıyan her durmla ilgili bize görsel veya yazılı haber göndermelidir.
Bu istemimiz Alevi kurum yöneticilerimiz içinde geçerlidir.
Alevi Haber Ağı: Gerçekleri yazacak… Geçekler yazılırken sende katkını sun can…
Saygılar, sevgiler