Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

AKM- Cemevi Köln’de Birlik Cemi bağlandı / Video

Asimilasyoncu kuşatmaya rağmen Aleviler saz çalmaya, deyiş söylemeye, cem bağlamaya, semah dönmeye devam ediyorlar.

Alevi Kültür Merkezi – Cemevi Köln’de 27 Ekim günü bağlanan Birlik Cemi’nde, AKM -Cemevi Köln İnanç Kurulu Başkanı Haydar Güzel Dede ile Cemevi’nin Post Dedesi Cafer Özata hızmet yürüttü. Çağdaş Aslan’ın zakirlik hizmetini yürüttüğü ceme daha çok gençlerin katılması, Cem’de gönülerini birleyenler tarafından hem Aleviliğin hem de Alevi örgütlenmesinin geleceği açısından umut verici bir durum olarak görüldü.

12 hizmetin eksiksiz yürütüldüğü Birlik Cemi’nin muhabbet bölümünde, AKM Cemevi Post Dedesi Cafer Özata, Alevilik yolu ve inancı üzerine konuşma yaptı. Aleviliğin kendine has bir yol ve inanç olduğuna vurgu yapan Özata, Aleviliği başka dinlerin ve inaçlarını içinde arama yönelimlerinin yanlış olduğunu, bu arayışın niyet ne olursa olsun asimilasyona açık kapı bıraktığını belirterek; Alevilerin, özelliklede Alevi gençlerinin Aleviliğe sahip çıkmalarının önemine dikkat çekti.

Pirlerin ve yol taliplerini karşılıklı rızalıklarıyla bağlanan Birlik Cemi’nde kadınlar yol aşkına semah döndüler. Delilin sırlanması ve lakmaların rızayla paylaşmasından sonra, Cem sonlandırıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir