Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

AGİF: Göçmenlerin sınırdışı edilmesi anlaşması feshedilmeli

Türk devleti ile Almanya arasında yapılan anlaşma sonucu, haftada 500 Türkiyeli ve Kürdistanlı geri gönderilecek. Bu anlaşma karşılığında ise Türkiye’ye vize kolaylığı sağlanacak. Anlaşmaya tepki gösteren AGİF, “İnsan hayatını ve onurunu yok sayan, insanı sadece kar unsuru olarak gören bu insanlık dışı uygulama ve politikalara karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mücadele etmeye devam edeceğiz. Tüm işçi ve emekçi göçmenleri, kadınları, LGBTİ+’ları, bir araya gelmeye, örgütlenmeye çağırıyoruz. Bu emperyalist kapitalist politikaları, faşist saldırıları ancak ve ancak gücümüzü birleştirdiğimizde boşa çıkarabiliriz” denildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile yaptığı son görüşmede, haftada 500 Türkiye ve Kürdistanlının geri gönderilmesi anlaşması yapıldı. Anlaşma karşılığında Türkiye’ye vize kolaylığı sağlanacak.

Almanya’nın ayrıca, 2016 yılından bu yana Rojava’ya yönelik saldırıları nedeniyle Türkiye’ye uyguladığı silah satışı kotası kısıtlamasını kaldırdı. 2024’te şu ana dek Türkiye’ye 103 milyon Euro değerinde savunma sanayi ürünü ihracatı yapılmasına onay verildi.

18 Ekim’de yapılan Avrupa Birliği Liderler Zirvesi’ne katılan emperyalist ülkelerin liderleri, Avrupa’ya gelen ve “iltica talepleri reddedilen” göçmenlerin geri gönderilmesinin hızlandırılmasına yönelik adım atılmasını kararlaştırdı.

Emperyalist savaşlar nedeniyle dünyanın dört bir yanından milyonlarca insan ülkesini terk etmek zorunda kalarak, Avrupa ülkelerine göç ediyor. Göç yollarında hayatta kalmayı başaranlar Avrupa ülkelerinde yoğun bir emek sömürüsüne, ırkçı ve faşist saldırılara maruz kalıyor.

Ekonomisini işçi emekçi göçmenlerin sömürüsü üzerinden yükselten Almanya, bir taraftan göçmen karşıtı, ırkçı politikalar ile faşist saldırılara zemin hazırlarken, diğer taraftan mültecilerin sınır dışı edilmesi için yasalar çıkarıyor, anlaşmalar yapıyor.

‘ANLAŞMA DERHAL FESHEDİLMELİ’
Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), Almanya ile Türk devleti arasında gerçekleştirilen anlaşmaya tepki gösterdi. Türk devletinin bugüne kadar olduğu gibi yine göçmenleri, Avrupa Birliği ile ilişkilerde bir baskı ve kar unsuru olarak gördüğüne işaret edilen açıklamada, “Alman devleti ile faşist Türk devleti bu anlaşma ile uluslararası göç ve mültecilik yasalarını ihlal ediyor. Bu anlaşma derhal feshedilmelidir” çağrısında bulundu.

İşçi ve emekçi göçmenlerin, emperyalist kapitalist politika ve saldırılarına karşı tek gücünün örgütlülük olduğu vurgulanan AGİF açıklamasında, “Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu olarak, insan hayatını ve onurunu yok sayan, insanı sadece kar unsuru olarak gören bu insanlık dışı uygulama ve politikalara karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mücadele etmeye devam edeceğiz. Tüm işçi ve emekçi göçmenleri, kadınları, LGBTİ+’ları, bir araya gelmeye, örgütlenmeye çağırıyoruz. Bu emperyalist kapitalist politikaları, faşist saldırıları ancak ve ancak gücümüzü birleştirdiğimizde boşa çıkarabiliriz” denildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir