Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

BAF Kurucu Başkanı Erbil’e para cezası verildi

Maraş Katliamı’nda kaybettiğimiz canlarımızı anmak için 2019 ve 2020 yıllarında Maraş’ta yaptığı konuşmalar bahane gösterilerek İsrafil Erbil’e karşı davalar açılmıştı. O davanın karar duruşması bugün yapıldı.

Britanya Alevi Federasyonu ( BAF) Kurucu Başkanı İsrafil Erbil’in, Maraş Katliamı ile ilgili sözleri nedeniyle yargılandığı davanın bugün Maraş’ta görülen karar duruşmasında mahkeme, BAF Kurucı Başkanı Erbil’e 7080 TL adli para cezası verdi.

Britanya Alevi Federasyonu ( BAF) Kurucu Başkanı İsrafil Erbil’in ilk ve son sözü katliamlarla yüzleşme talebi olarak karar mahkemesinde kayıtlara geçti.

“Devlet Katliamlarla Yüzleşmelidir!”

Duruşma dik bir duruş sergiliyen ve söylediklerinden asla vazgeçmeyen BAF Kurucu Başkanı İsrafil Erbil, “Devletimiz Alevi ve Kızılbaş insanlara eşit davranmamaktadır. Geçmişte yaşanan Maraş, Çorum, Sivas ve Dersim katliamları ile devlet yüzleşmelidir. Kardeşlik sadece sözde kalmamalı, bununla ilgili somut adımlar atılmalıdır. Benim alacağım cezanın herhangi bir önemi yoktur, önemli olan söylediklerimdir” diyerek savunma yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir