Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

ABF: Bozuk düzende sağlam çark olmaz!

Alevi Bektaşi Federasyonu ( ABF),  Türkiye’nin gündemindeki 10 bebeğin ölümüne neden olan “yenidoğan bebek çetesi” skandalına  ilişkin yazılı açıklama yaptı. ‘‘Bozuk düzende sağlam çark olmaz.‘‘ başlığıyla yapılan açıklamada, şu ifadelere yer alıyor:

Bozuk düzende sağlam çark olmaz. Günlerdir izlediğimiz, okuduğumuz ve tanık olduğumuz olaylar, kelimenin tam anlamıyla kanımızı dondurdu, yüreklerimizi dağladı. Henüz hayata gözlerini açmış bebeklerin canına kasteden gözü dönmüşleri de gördük. Böylesi bir vahşete cesaret veren, yıllar içerisinde yaratılmış bu düzenin kendisidir. İktidarın yarattığı ikilikten beslenenler, ülkeyi ganimet; her şeyi rant ve ticari meta olarak görüyor. Bu bağlamda, tüp bebek tedavisi gören anne adaylarının umutlarını ve beklentilerini sömürmekten de geri durmadılar.

Ülkenin sağlık bakanı, sorumluluktan kaçmakta ve adeta suçu yokmuş gibi davranmaktadır. Önceki sağlık bakanlarının özel hastane sahibi olması, her şeyi meta, halkı ise müşteri olarak gören bu anlayışın kökenindedir. Yani, balık baştan kokmaktadır.

Artık Akp, vicdan sahibi herkes için bir kâbustur. Akp demek, açlık ve sefalet demektir; yalan ve talan demektir. Kadın cinayetlerinden bebek ölümlerine kadar her türlü kötülüğün normalleştiği düzenin adıdır. İnancımıza, kimliğimize, varlığımıza ve insanlık onuruna giydirilmeye çalışılan bu deli gömleğini yırtacağız. Bu barbarlık ve taş devri imparatorluğuna teslim olmayacağız. Bıçak kemiğe dayanmıştır. Bebeklerin dahi öldürüldüğü, fakat sağlık bakanı da dahil tek bir istifanın olmadığı bu düzenin adı Akp’dir. Nefes aldığımız her yerde onların karanlığı var.

İktidara geldiği günden beri, kendileri gibi düşünmeyen ve inanmayan herkesi ötekileştirip, kumpas ve komplolarla algı yaratarak yönettiklerini gördük. Politikacılar başta olmak üzere on binlerce insanı cezaevine kapatarak korku atmosferi yarattılar. Devletleşen Akp iktidarı, ülkede olup biten her şeyin sorumlusudur.

Aleviler, herkes için adalet, herkes için eşitlik istiyor. Tüm kimliklerin ve inançların bir arada özgürce yaşadığı bir ülkeyi hep birlikte inşa edeceğimize olan inancımız tamdır. 72 milletle omuz omuza verip bu bozuk düzenin çarkını kıracağız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir