Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Avrupa Parlamentosu Milletvekili Günther Sidl, AABK Diplomasi Temsilciliği’ni ziyaret etti

""AABK Diplomasi Komisyonu"

AABK Diplomasi Komisyonu, bugün yazılı bir açıklama yaparak, Avusturya Sosyal Demokrat Partisi ( SPÖ) Avrupa Parlamentosu Milletvekili Sayın Günther Sidl’ın AABK Diplomasi Temsilciliği’ni ziyaret ettiğini açıkladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Fransa’nın Strazburg şehrinde, 20 Eylül 2024 tarihinde açılışı gerçekleştirilen Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Temsilciliği’nde dün önemli bir görüşme yapıldı.

Avrupa Parlamentosu Üyesi ve aynı zamanda Avrupa Parlamentosu Alevi Dostluk Grubu Başkanı Sayın Günther Sidl (SPÖ), AABK Diplomasi Temsilciliği’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Görüşmeye, Sayın Sidl’in danışmanı Çilem Erez ile birlikte AABK Diplomasi Komisyonu adına Marc Aslan, Taner Boyraz ve Zilan Oktay katılım sağladı.

Görüşmede, AABK’nin kısa, orta ve uzun vadeli çalışmalarına dair değerlendirmeler yapıldı. Özellikle, Avrupa Parlamentosu Alevi Dostluk Grubu’nun yeniden güçlendirilmesine yönelik çalışmalar öncelikli konular arasında yer aldı.

Toplantının diğer önemli gündem maddeleri arasında ise son dönemde Türkiye’de artan kadın ve çocuk cinayetlerine karşı ortak bir duruş sergilenmesi ile Avrupa ve Orta Doğu’da süregelen savaşların sona erdirilmesine dair kamuoyuna ve basına ortak bir açıklama yapılması kararlaştırıldı.

Ayrıca, en kısa zamanda Avrupa Parlamentosu bünyesinde bir Alevi Konferansı düzenlenmesi konusunda da ortak görüşe varıldı.

AABK Diplomasi Komisyonu olarak, bu nazik ziyaretinden dolayı Sayın Günther Sidl’e ve danışmanı Sayın Çilem Erez’e teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

AABK Diplomasi Komisyonu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir