Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

PSAKD: BARIŞIN VE KARDEŞLİĞİN SESİNİ YÜKSELTECEĞİZ!

""10 Ekim Ankara Gar Meydanı, bizim için Kerbela'dır, Sivas Madımak'tır, Maraş'tır, Suruç'tur, Roboski'dir, Gazi'dir, Gezi'dir..."

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ( PASKD), 10 Ekim 2015 tarihinde şeritçı terör örgütü IŞİD tarafında düzenlenen saldırıda, 104 canımızın yaşamını yitirdirdiği, 391’i ağır olmak üzere 500’den fazla canımızında yaralandığı Ankara Gar Katliamı’nın 9. yıldönümünde yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“10 Ekim Ankara Gar Katliamının üzerinden 9 yıl geçti.

İnsanlık tarihinin ve 100 yıllık Cumhuriyet tarihinin en korkunç katliamlardan biri olan Ankara Gar Katliamını 9. yılında da unutmuyoruz, unutturmayacağız, affetmiyoruz.

İnsanlığa karşı işlenmiş bu korkunç suçun, bütün sorumlularından, azmettiricilerinden, suça yardım ve yataklık edenlerlerden, bu karanlık zihniyete kol kanat geren iktidar sahiplerinden mutlaka hesabını soracağız.

Bundan 9 yıl önce 10 Ekim 2015 tarihinde Emek ve Demokrasi güçlerinin çağrısıyla onbinlerce insanın bir araya geldiği “Emek, Barış Ve Demokrasi Mitingi’’ne, Suriye topraklarını kana bulayan, emperyalizm ve işbirlikçileri tarafından beslenip, palazlandırılan IŞİD teröristleri tarafından düzenlenen saldırıda 103 canımız, yoldaşımız, arkadaşımız katledildi.Yüzlerce arkadaşımız yaralandı. Ankara Gar Katliamının yaşandığı dönemin siyasal dengesini iyi tahlil edenler ve katliamdan sonra hükümet kanadından “oylarımız artıyor” diyerek yapılan açıklamaları doğru analiz edenler, bu katliamı bütün yönleriyle açığa çıkarır. Karanlıkta kalan bir şey de olmaz.

10 Ekim Ankara Gar Katliamı, başkentin tam ortasında, bütün devlet ve güvenlik bürokrasinin gözleri önünde gerçekleşti. Gelinen aşamada ortaya çıkan gerçekler, bu katliamın önünün açıldığını ve katillere bizzat yardım edildiğini gösteriyor.

Katliamı gerçekleştiren ve taşeron olarak kullanılan şeriatçı, IŞİD canileri, patlama malzemeleri ile birlikte binlerce kilometre yolu, her hangi bir kontrole tabi olmadan geçmiştir. Katliamın sorumlusu gerekli tedbirleri almayanlardır. IŞİD’li katillere yol verenlerdir. Katliamın sorumlusu kendi iktidarını korumak için ülkeyi kaosa sürüklemekten çekinmeyen AKP iktidarıdır.

10 Ekim Ankara Gar Meydanı, bizim için Kerbela’dır, Sivas Madımak’tır, Maraş’tır, Suruç’tur, Roboski’dir, Gazi’dir, Gezi’dir…

Unutmadık, affetmeyeceğiz.

Katliama, katliamdan sonra gerçekleşen polis müdahalesine, alanda yaşanan ihmallere tanığız. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği olarak, bu mitingin bileşeni idik, mağduru olduk. Başta Tarsus Şubemizin Saymanı Metin Peşmen canımız olmak üzere, bir çok üyemizi ve yöneticimizi katlettiler. Ülkemizin dört bir yanından barış ve demokrasi talebi ile Ankara’ya gelen 103 arkadaşımızı kaybettik. Barış güvercini olup havalanan yoldaşlarımıza, tıpkı Sivas Madımak Otelinden turna olarak göğe yükselen canlarımıza verdiğimiz sözü veriyoruz. Bir kez daha bu ülkeye barışı mutlaka getireceğimizin sözünü veriyoruz.

10 Ekim davası sonuçlandı. Ne yaralıların üstüne gaz sıkan polisler, ne ihmali olan kamu görevlileri yargılandı. Ne vali, ne bakan, ne emniyet müdürü, ne jandarma, hiç biri hakkında dava açılmadı.

Ankara katliamının sorumlularını tanıyoruz. Sorumlusu 7 Haziran seçimlerinde umduğunu bulamayan AKP iktidarıdır. Bugün de AKP-MHP iktidarı eli ile aynı siyasi akıl, içinde bulunduğumuz krizin faturasını emekçi halklara kesmekte, ekonomik krize yoksulluğa karşı biriken öfkeyi kendi iktidarlarını korumak uğruna Kürtlere, Alevilere, göçmenlere, kadınlara, ve emekçilere yöneltmek için nefret politikalarını hayata geçirmektedir.

Ancak bizler, tarih boyunca karanlığa ve siyasi ikbalini katliamlars bağlayanlara teslim olmadık, olmayacağız. İktidarın tüm baskılarına rağmen emek, barış ve demokrasiye inananların mücadelesi sürüyor ve sürecektir.

İnsanlığa karşı işlenmiş bir suç olarak 10 Ekim Ankara katliamı davası devam ediyor. Bu dava gerçek sorumlular yargılanana kadar devam edecektir.

Yitirdiğimiz arkadaşlarımızın bizlere bıraktığı en değerli emanet olan emek, barış, demokrasi mücadelesini de hep beraber, kol kola omuz omuza büyütmeye kararlıyız.

Emek kazanacak, demokrasi kazanacak, barış kazanacaktır.

Yaşasın Barış…

Savaşa Hayır!

Karanlığa teslim olmayacağız…

Unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız…”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir