Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

AAGB: Alevilik, kardeşlik dokusunun kilit ilmeğidir!

Avrupa Alevi Gençler Birliği ( AAGB) 10 Ekim Katliamına sayılı günler kalmışken yazılı bir açıklma yaptı. ”Savaş çığırtkanlığının olduğu dönemlerde barışı savunmak daha da zor bir hale gelmektedir. Çünkü barışı istemek, silah tüccarlarının, siyasi rant peşinde koşanların ve kana susamışların kirli oyunlarına çomak sokmak anlamına gelmektedir. Savaştan beslenen karanlık odakların karşısında durmak en temel insanlık görevi iken, bu onurlu duruşu gösterenlere, tarihte olduğu gibi 10 Ekim 2015’te de insanlık dışı bir muamele uygulanmıştır” ifadelerinin yer aldığı açıklamanın devamında, şunlar kaydedildi:

Tarihin en barbar çetesi olan IŞİD, Türkiye istihbaratının gözleri önünde, barış mitingi için Ankara Garı önünde toplanan 109 insanımızı katletti. Katliamın sonrasında yaşananlar, devletin gerçek yüzünü ortaya koymaktadır.

Yaralı insanlara biber gazı sıkan polislerden tutun, bu duruma tepki gösteren insanlara tazyikli su sıkılmasına ve polislerin ambulansların geçişini bilinçli olarak engellemesine kadar, savaş hukukunu bile hiçe sayan bir muameleye maruz kalmıştır barış savunucuları.

Bütün bu suçlar yetmezmiş gibi, katliamın hemen ardından dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu, anketlerde oylarımız artıyor “müjdesini” vermekten geri durmamıştır. Çatışmadan beslenen bu iktidar çetesinin açıklamasına elbette şaşırmamak gerekir. Keza yaklaşık 10 yıldır katliam davasında bir yol alınmamış olması ve davada tek bir sanığın dahi olmaması katliamı işbirliği içinde yaptıklarının bir göstergesidir.

Farklı inanç ve kimliklerden tüm kesimlerin maruz kaldığı bu katliamların son bulabilmesi için, biz ötekilerin bir araya gelmesi, ortak birliktelikler oluşturması ve zulme karşı birlikte mücadele etmesi şarttır. Bizler, koşullar ne olursa olsun, barışı, kardeşliği, insanca yaşamı ve adil bir düzende eşitçe yaşamayı savunmaya devam edeceğiz.

Katliamda yitirdiklerimizi anarken, onları anılarımızda yaşatmanın tek ve yegane yolu, son nefeslerinde verdikleri barış çığlığını sahiplenmek olacaktır. Onların son sözü olan “BARIŞ” sloganını, gerçek hayata uyarladığımızda anılarına sahip çıkmış olabiliriz. Sevgili kardeşimiz Veysel şahsında yitirdiğimiz tüm canları saygıyla anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Anıları ışık olsun bizlere!

Barışın kaybedeni yoktur!

Avrupa Alevi Gençler Birliği – YK

Ekim 2024

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir