Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Belçika Alevi Gençler Birliği: Uğurlar olsun Turan can uğurlar olsun…

Belçika Alevi Gençler Birliği, Alevi Yol ve deva insanı Turan Eseri’in Hakk’a yürümesinden dolayı yazlı bir açıklama yaptı.

“Araştırmacı ve yazar kimliğiyle tanıdığımız kıymetli Turan Eser’in aramızdan ayrıldığını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz‘‘ ifadelerinin yer aldığı açıklamanın devamında, şunlar kaydediliyor:

 ‘‘Turan Eser, hem Türkiye’de hem de İsviçre’de birçok Alevi kurumunda önemli görevlerde bulunmuş, Alevi toplumunun örgütlülüğüne gerek Türkiye’de gerekse Avrupa’da büyük katkılar sunmuştur.

Aleviliğin özüne sadık kalınması ve erkanlarımızın doğru şekilde yürütülmesi adına birçok değerli projeye öncülük etmiş, kalıcı ve anlamlı çalışmalar yapmıştır.

Kendisi, her zaman yolumuzun önemli rehberlerinden biri olarak toplumsal adalet ve hakikat mücadelesinde yanımızda yer almış, büyük bir bilgelikle bizlere ışık tutmuştur.

Ruhu şad olsun

Eser ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyor, acılarını en içten dileklerimizle paylaşıyoruz.

Rızalık ile yürüdüğümüz yolda Haktan geldik, Hakka döneriz

Hakka yürümüş olan canımız Turan Eser canımız’ın,

Devri daim, tez gelişi ihsan olsun.

Arş-ı Rahman meydanında can bulsun.

Tez ışıklar içine gelsin.

Bu devriyesinde Nesimi şahidi

Mansur darı,

Pir sultan Abdal didarı olsun

Canı güruhu Naciye katarına erişsin

İnsan-i kamil sıfatında görülsün

Uğurlar olsun Turan can uğurlar olsun”

Turan Eser canımız, Belçika Alevi Gençler Birliği (BAGB) için sadece bir rehber değil, adeta bir çınar gibiydi.

Tam 12 yıl önce, onun önderliği sayesinde Belçika’daki Alevi gençleri bir araya getirmiş, bizlere bu büyük aileyi armağan etmişti. Yıllar boyunca BAGB’yi hep yakından takip etti.

O, sadece bir yol gösterici değil, aynı zamanda gençlerin gönlünde yer edinmiş bir canımızdı.

Bu sene Mayıs ayında gerçekleştirdiğimiz BAGB Gençlik Kampı’nda da eğitmen olarak aramızda olacaktı. Bizler için çok güzel bir program hazırlamıştı. Ancak, ne yazık ki kampımızdan sadece iki gün önce hastalığını öğrendi ve çok üzülerek kampımıza katılamayacağını söyledi. O kadar düşünceli ve mahcup bir insandı ki, hasta olmasına rağmen katılamadığı için bizlere karşı mahcup hissediyordu. Halbuki biz gençler, onun gelememesine değil, hastalığını duyduğumuza çok üzülmüştük ve tüm kalbimizle en kısa sürede iyileşmesini ummuştuk.

Turan Eser canımız, bize telefonda, kampımıza katılamasa da ilerleyen aylarda mutlaka yanımızda olacağını ve planladığı eğitimi gerçekleştireceğini söz vermişti. 3-4 gün boyunca birlikte olmayı sabırsızlıkla bekliyorduk. BAGB yönetimi olarak bu habere çok sevinmiştik, onunla geçireceğimiz zamanı dört gözle bekliyorduk. Fakat bugün, maalesef onun kaybıyla büyük bir hüzne boğulduk. İnancımıza, kültürümüze, yolumuza büyük bir katkısı olan, adeta bir bilgi kaynağı olan Turan Eser’i kaybetmek, hepimizi derinden sarstı.

Sosyal medyada paylaşımlarımızda hep onun yazılarını paylaştık, o da bu paylaşımları gördüğünde mutlu olup bizleri tekrar paylaşırdı. BAGB olarak çok üzgünüz, ama biliyoruz ki Turan Eser canımız, her daim kalplerimizde yaşayacak. Onun mirası ve bilgeliği, biz gençlerin yolunu aydınlatmaya devam edecek.

Huzur içinde yat güzel can.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir