Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

AAGB: Alevi toplumunun kanserleşmiş yaralarına merhem olurken, kendi de düştü bu derde.

Alevi yol ve dava insanı Turan Eser’in Hakk’a yürümesi Aleviler tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandı.

Hâkka, hakikate yollarken onu, adımlarının devamının biz olacağının sözünü veriyoruz. Akşamüstü duran kalbi, bizimle atıyor. Ve atmaya da devam edecek!

Türkiye’de ve Avrupa’da uzun yıllar Alevi Yolu’na hizmet eden, bir dönem Alevi Bektaşi Federasyonu ( ABF) Genel Başkanlığı görevini üslenen Alevi aydını Turan Eser, yaklaşık 5 aydır İsviçre‘de akciğer kanseri tedavisi görüyordu.

Alevi gençliğe verdiğ yol eğitimleriyle de bilinen Turan Eser, İsviçre’nin Basel kentinde tedavi gördüğü hastanede Hakk’a yürüdü.

‘‘Derde Gama Alışık, Aklı Fikri Dolaşık Bir Öğretmeniydi Gençliğin‘‘

Avrupa Alevi Gençler Birliği ( AAGB), 65 yaşında Hakk’a yürüyen Alevi yol ve dava insanı Turan Eser’in, Hakk’a yürümesinden dolayı yazlı bir açıklama yaptı. ‘‘ Omzundaki nasırların, kalbindeki yaraların ve fikriyatındaki dehlizlerin bir parçası da gençlikti, Turan canımızın‘‘ vurgusunun yapıldığı açıklamanın devamında, şu ifadelere yer verildi:

‘‘Bizden sonra onlar var, şimdiden onlar olsun derdi. Araştırıp sorgulayan, üretip paylaşan, yazıp çizen ve bizimle de paylaşmayı ihmal etmeyen bir yoldaşımızdı. Derde gama alışık, aklı fikri dolaşık bir öğretmeniydi gençliğin. Hâli de bilirdi; kendindeki eksikliği, noksanlığı da…

‘‘Yazılarıyla Bizlere Menzil, Belgeselleriyle Bizlere Cevap Oldu‘‘

Pandemiyi fırsata çevirip, gençlikle eğitim çalışmaları da yapandı, medya çalışmalarına özgün bir yorum getiren de oydu. Alevi toplumunun kanserleşmiş yaralarına merhem olurken, kendi de düştü bu derde. Gençliğin gönlünde kabuklaşmayacak bir yaradır onun yokluğu.

‘‘Şimdi Yükümüz Daha Ağır, Yolumuz Daha Engebeli‘‘

Ancak en zor anımızda, Solingen’deki bir seminerde, ihtiyaç anında Belçika gençlik çalışmalarında, darlandığımız anda Ankara’daki bir muhabbette, umutsuzluğa kapıldığımız anda Basel Cemevi’nde, sorularımız olduğunda da AAGB eğitim çalışmalarında bulacağız onu.

Hâkka, hakikate yollarken onu, adımlarının devamının biz olacağının sözünü veriyoruz. Akşamüstü duran kalbi, bizimle atıyor. Ve atmaya da devam edecek!

Anısı ışık olsun bizlere!

Aşk olsun, yola yoldaş olanlara!

Devri daim, toprak ana gülistanı olsun!‘‘

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir