Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

AABK Eşit Başkanı Nevin Kamilağaoğlu: Aşkın ve inancın yolunda yürüyenler, en karanlık zamanlarda bile ışığı bulmayı bilirler.

Yüzyıllardır susturulmaya, yok sayılmaya çalışılan bir sesin yeniden yankılandığı bu an, aslında sadece bir çalıştayın değil, aynı zamanda uzun bir mücadelenin de dönüm noktasıdır.

Bu çalıştay, yalnızca Alevi kimliğimizin değil, insan olmanın can olmanin gerekliliklerini yeniden hatırlattı bize.

Her bir karede, her bir yüz ifadesinde, onurlu bir geçmişin izlerini ve yarına olan umudumuzu görüyorum.

Bu çalıştay, yalnızca Alevi kimliğimizin değil, insan olmanın can olmanin gerekliliklerini yeniden hatırlattı bize.

Mücadele,  biliyoruz ki zorludur ve engellerle doludur. Ama unutmayalım, biz Aleviler, zulme karşı baş eğmeyenlerin soyundan geliyoruz.

Pir Sultan’ın, Hacı Bektaş-ı Veli’nin, Hallaç Mansur, Şahkulu’nun ve Seyit Riza’nin mirası bize güç veriyor.Bugün burada olanlar, birliği ve direnci temsil ediyor.

Ama bilmeliyiz ki bu sadece bir başlangıçtır. Bu birlik, kökleri derinlere uzanan bir ağacın yeni bir filizidir. Zulüm ne kadar derin olursa olsun, mücadelemiz o kadar güçlü kök salacaktır.

Bu çalıştayın sonucunda anlıyoruz ki; bizler birlikte oldukça, hiçbir baskı bizi yok edemeyecek. Ve bu mücadele bitmeyecek, çünkü aşkın ve inancın yolunda yürüyenler, en karanlık zamanlarda bile ışığı bulmayı bilirler.

Nevin Kamilağaoğlu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir