Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

CHP Genel Başkanı Çubuk’ta linç edilerek öldürülmek istendi, saldırganlar serbest bırakıldılar.

  • – Onur Şahin –

*Kamuoyunda Erdoğan’ın manevi kızı diye bilinen ve kanser tedavisi gören Göknur Damat Ekrem İmamoğlu’na destek verince bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırgan bulun(a)madı.

*AKP muhalifi ve İYİ Partiye yakın görüşleriyle bilinen Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ 6 kişinin saldırısına uğradı ve ölümden döndü. 6 saldırganın hepsi de serbest bırakıldılar.

*MHP Muratpaşa İlçe Başkanı Talu Bilgili’nin tehdit ettiği Antalya’lı gazeteci İdris Özyol çalıştığı gazetenin önünde saldırıya uğradı. Etraftaki kamera kayıtlarına rağmen saldırganlar bir türlü bulun(a)madı.

*Beşiktaş taraftar grubu Çarşı’nın liderlerinden Ayhan Güner “Her şey çok güzel olacak” diye slogan atılması ve sonrasında devletin en üst makamlarınca hedef gösterilmesinin ardından sağcı bir amigo tarafından vuruldu. Aynı saldırgan daha önce de Beşiktaş Çarşı Grubu’nun tribün lideri Alen Markaryan’ı da vurmuştu. Şu ana kadar saldırgan yakalan(a)madı.

Karşımızda her kesimden muhalife AKP iktidarının desteğiyle organize bir şiddet yaşanıyor. Saldırganlar iktidar tarafından korunup kollanıyorlar. Bu da açıktır ki kendi kamuoyuna “eliniz serbest, rahat olabilirsiniz, istediğiniz gibi saldırın” talimatı vermekten başka bir şey değildir. 23 Haziran’a kadar olan sürecin kaos planı da anlaşıldığı kadarıyla bomba patlatmaktan ziyade muhaliflere dönük giderek şiddetlenen bu tarz organize saldırılar üzerinden gelişecek. O yüzden hukukun ortadan kaldırıldığı bir ortamda dikkatli olunmalı ve halkın öz savunmasına dönük neler yapılabileceğine dair kafa yorulmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir