Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

AABK Eşit Başkanı Hüseyin Mat: ”Hınzır paşalar kapımızın önünden bile geçemez!”

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu ( AABK) Eşit Başkanı Hüseyin Mat, Alevileri asimile etmek ve Aleviliğin özünü boşaltmak için AKP – MHP iktidarı tarafından kurulan Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı‘nın bir grup  gri dedeyi başta Avrupa olmak üzere  yurt dışına  göndereceğin açıklamasına sert tepki gösterdi.  

‘‘Tek Bir Sözde “Dede” Bile Avrupa’da Kapımızın Önünden Geçemez!‘‘

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu ( AABK) Eşit Başkanı Hüseyin Mat, sosyal medya üzerinden yaptığı ‚‘‘ Hınzır paşalar kapımızın önünden bile geçemez‘‘ başlıklı yazılı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

 ‘‘Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, Avrupa’daki Alevilere hizmet vermek amacıyla “Dede” göndereceklerini açıkladı. Ancak bu ucube kamu kuruluşunun göndereceği Hınzır paşalar ve işbirlikçiler, ihanet içinde olanlar şunu bilsinler ki, bu toplumda biat etmeyen Canlarımız en güzel cevabı verecektir.

‘‘ Aşk Olsun İkararından Dönmeyen, Direnen, Boyun Eğmeyenlere…‘‘

Tarihin her döneminde, Pirlerimiz, Analarımız, Zakirlerimiz, Aşıklarımız, Ozanlarımız ve Erenlerimizin izinden yürümeye, onların öğretilerini yaşatmaya ve yolumuzu aydınlatan bu manevi önderlerin rehberliğinde ilerlemeye devam edeceğiz.

Aşk olsun ikararından dönmeyen, direnen, boyun eğmeyenlere…‘‘

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir