Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

 Alevi Pirleri, Silahların gölgesinde yapılan Cem‘e Rızalık vermedi!

Alevi Vakıfları Federasyonu ( AVF) ile Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın, Hacıbektaş dergahının avlusunda polis kuşatması altında ve silahların gölgesinde birlikte yaptıklar ceme, demokratik  Alev kurumları, Alevi dedeleri, anaları ve orada bulunan Aleviler tepki gösterdi. 

  Alevi Yol Önderi Hacı Bektaş Veli’yi anma etkinliklerine katılmak için Avruap ve Türkiye‘den Hacı Bektaş‘a gelen Alevi pirleri silahların gölgesinde yapılan ceme rızalık vermediler. AKP iktidarını Alevileri bölmek ve asimile etmek için kurduğu Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı‘nın desteğiyel yapılmak istenen cemin olduğu meydana gidip dara duran 4 Alevi piri, düzenlenmek istene ceme neden rızalık vermediklerini cemi yürütmek için orada buluna dedelere anlattılar.  

Hacı Bektaş Veli Anma Etkinlikleri’nin birinci gününün akşamında Alevi Vakıfları Federasyonu ( AVF) tarafından Hacı Bektaş Veli Dergâhı’nın avlusunda yapılan ceme, rızalık vermeyen pirler ile cemi yürütmek için posta oturan Hüseyin Hürrem Ulusoy arasından tartışma yaşandı.

Avrup ve Türkiye’deki demokratik Alevi hareketine bağlı olan inanç kurullarında yol hızmeti yürüten dedeler, silahların gölgesinde ve polis gözetiminde cem yapılamıyacağını, buna rızalıklarının olmadığını Hüseyin Hürrem Ulusoy  anlattılar. Ulusoy, Alevi yol gerçeklerinden hareket ederek cem bağlanmasına rızalık vermeyen pirlere,‘‘ Rızalığı olanlar burada kalsın, rızalığı olmayan çıkabilir” diyerek cevap verdi.

Cemin bağlanmasına rızalık vermeyen AABF Hessen Bölge Temsilciliğ İnanç Kurulu Başkanı ve Şah Ahmet Yesevi Ocağı evladı Ali Ekber Erden, Sarısaltuk Ocağından Cihan Saltuk ve Baba Mansur Ocağı evlatlarından Ali Haydar Kurt polis müdahalesiyle cemden çıkarıldılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir