Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

AYTEN ÖZTÜRK’Ü DUYDUNUZ MU?

Ankara’da gizli bir işkence merkezinde 6 ay boyunca işkence gördü

Ayten Öztürk, 8 Mart 2018 tarihinde Lübnan’da, Beyrut Refik Hariri Havalimanı’nda gözaltına alındıktan sonra yasadışı bir şekilde 14 Mart 2018’de Türkiye’ye kaçırıldı.  Bu tarihten 28 Ağustos 2018’e kadar Ankara’da gizli bir işkence merkezinde 6 ay boyunca işkence gördü, insanlar üzerine yalan ifade vermeye zorlandı. Elektrik verme, falaka, Filistin askısı, tabutluk, taciz ve tecavüz tehditleri gibi birçok işkence yöntemine maruz kaldı, vücudunda sigara söndürüldü. 

 28 Ağustos 2018’de, Ankara’da, gözleri bağlı bir şekilde anti terör polislerine teslim edildi. Resmi kayıtlarda gözaltına alındığı tarih 28 Ağustos 2018 olarak geçti. Gözaltına alındıktan sonra avukatları, Ayten Öztürk’ün maruz kaldığı işkenceler nedeniyle vücudunun değişik yerlerinde 898 adet işkence izi olduğunu tespit etti. 

 Ayten Öztürk, 1 Eylül 2018’de çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesi’nde tutuklandı.

 Tutuklama kararında Ayten Öztürk’ün üzerinden sahte pasaport çıktığı iddiası dışında somut bir delil yoktu. Ayten Öztürk, bu dava devam ederken, Türkiye’de bulunduğu dönemde tutuksuz yargılandığı, 2008 yılında İstanbul Okmeydanı’da bir çocuk istismarcısının mahalle halkı tarafından linç edilmesi sonrasında kaldırıldığı hastanede yağ embolisinden ölmesi olayı ile ilgili İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden dava dosyasından da yargılanmaya devam etti.  İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi, bu dava ile hakkında hiçbir somut suçlama ve delil bulunmayan Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi’deki yeni davanın birleştirilmesine karar verdi.  

Ayten Öztürk’ün,  gizli bir işkence merkezlerinde 6 ay boyunca işkenceye karşı direnerek insanlar üzerine yalan ifade vermeyi kabul etmediği, işkence politikalarını tüm dünyaya teşhir ettiği için intikam ve misilleme amacı taşıyan bir kararla cezalandırıldığı açıktır.

Ayten Öztürk hakkında, 3 yıl tutuklu kaldığı bu davanın 10 Haziran 2021’de görülen duruşmasında, sadece bir itirafçı sanığın soruşturma aşamasında verdiği “LİNÇ OLAYINI KALDIRIMDAN İZLİYORDU” şeklindeki beyanıyla,  aleyhinde başka hiçbir delil olmadan ‘’insan öldürmeye azmettirme’’ ve ‘’anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs’’ suçlamasıyla 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi ve ev hapsi tedbiri uygulanarak tahliye edildi. 

Ayten Öztürk’ün,  gizli bir işkence merkezlerinde 6 ay boyunca işkenceye karşı direnerek insanlar üzerine yalan ifade vermeyi kabul etmediği, işkence politikalarını tüm dünyaya teşhir ettiği için intikam ve misilleme amacı taşıyan bir kararla cezalandırıldığı açıktır.

Ayten Öztürk hakkında, yalnızca bir itirafçının “olayı kaldırımdan izliyordu” şeklindeki beyanı gerekçe gösterilerek verilen 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası; önce istinaf mahkemesince, ardından Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nce onaylandı ve kesinleşti. 

 Bu ceza bozulmazsa, Ayten ömrünün sonuna kadar hapishanede ağır tecrit hücrelerinde tutulacak. Ayten Öztürk’ün yaşadığı hukuksuzluğun duyulması, özgürlüğüne kavuşmasını sağlayacak.

Avukatı Doğa İncesu

 İrtibat için Ayten Öztürk’ün avukatı Doğa İncesu: 0534 821 37 96 Mail: aytenozturk.ozgurluk@gmail.com X:

@FreeAytenOzturk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir