Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Alevi Çatı Kurumları: Britanya Alevi Federasyonu Kurucu başkanı İsrafil Erbil yalnız değildir!

 Madımak Oteli’nde katledilen canlar için  2 Temmuz günü Sivas’ta düzenlenecek anmaya katılmak amacıyla Londra’dan Türkiye’ye gelen BAF Kurucu Başkanı İsrafil Erbil, 1 Temmuz 2024 Pazartesi günü sabah, saat 04:00’de İstanbul havaalanında gözaltına alınındı.
Maraş Katliamı’nda hayatını hayatını kaybedenler için 2019 ve 2020 yıllarında Maraş’ta düzenlenen anmada yaptığı konuşmalardan dolayı hakkında dava açılan İsrafil Erbil, bu dava nedeniyle 2021 ve 2022 yıllarında da yine gözaltına alınmıştı.
Erbil , aynı gün alınan ifadesinin ardından 17 Temmuz’da görülecek olan duruşmaya katılmak şartıyla serbest bırakıldı.

İSRAFİL ERBİL’İN 17 TEMMUZ’DA MARAŞ’TA DURUŞMASI VAR

 Britanya Alevi Federasyonu ( BAF ) Kurucu Başkanı İsrafil Erbil’in 17 Temmuz Çarşamba günü saat 10:00’da Kahramanmaraş Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan duruşmaya sayılı günler kalmışken

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Alevi Dernekleri Federasyonu (ADFE), Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV), Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri (PSAKD), Alevi Kültür Dernekleri (AKD) ve Avusturalya Alevi Bektaşi Federasyonu, ”Britanya Alevi Federasyonu Kurucu başkanı İsrafil Erbil yalnız değildir” başlığıyla ortak bir açıklama yaparka, dayanışma çağrısı yaptılar.

Alevi kurumlarını ortak çağrısında şu ifadeler yer aldı: ”Maraş katliamında kaybettiğimiz canlarımızı anmak için 2019 ve 2020 yıllarında Maraş’ta yaptığı konuşmalar bahane gösterilerek İsrafil Erbil’e karşı davalar açılmıştı. 17 Temmuz Çarşamba Günü , Saat 10:00 ‘da Maraş Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde Davası görülecektir. Alevilere yönelik yapılan katliamları kınamaya ve devletin sorumluluğunu hatırlatmaya devam edeceğiz” denildi.

Ne Olmuştu?

Sivas Madımak’ta katledilen canlarımızı anma programı için Türkiye’ye giden İsrafil Erbil, İstanbul havaalanında gözaltına alındı.
1 Temmuz 2024, Pazartesi sabahı İstanbul havaalanında gözaltına alınan İsrafil Erbil’in derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Akp-Mhp Faşist devletinin bu hukuksuz, haksız ve keyfi tavrını şiddetle reddediyoruz.
Maraş katliamında kaybettiğimiz canlarımızı anmak için 2019 ve 2020 yıllarında Maraş’ta yaptığı konuşmalar bahane gösterilerek İsrafil Erbil’e karşı davalar açılmıştı. 2021 ve 2022 yıllarında da gözaltına alınmıştı.
Alevilere yönelik yapılan katliamları kınamaya ve devletin sorumluluğunu hatırlatmaya devam edeceğiz. Örgütlü Aleviler, Alevi kurumları ve Alevi dostları olarak katliamcı ve faşist zihniyeti her koşulda ve her yerde mahkum etmeye devam edeceğiz.
İsrafil Başkanın anmalarda yaptığı konuşmalar bizimde sözlerimiz ve düşüncemizdir.
Gözaltılar, baskılar ve hukuksuz tavırlarla bizleri yıldırmak isteyenler bilsinler ki asla doğrularımızdan vazgeçmeyeceğiz.
Duyarlılığınız için tüm canlarımıza teşekkür ederiz.
Gelişmeler hakkında sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.
Aleviler Vardır, Alevilik Haktır!

Britanya Alevi Federasyonu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir