Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

SURUÇ İÇİN ADALET / HERKES İÇİN ADALETTİR

⌈Safak Deniz İldan⌉

Gençlerdi…
Kobane de kurulan yeni yaşamın bir parçası olmaktı gayeleri.
Umutları vardı. Hayalleri vardı. Torbalarında oyuncakları vardı. Coşku ve heyecan doluydular. Küçük çocukların özgürce oynayabileceği yemyeşil bir park inşaa etmek istiyorlardı. İŞİD’in yakıp yıktığı kentte bir parça da olsa savaşın izlerini silmek, yarattığı travmayı iyileştirmek, çocukları mutlu etmek istiyorlardı.

Türkiye’nin dört bir tarafından aynı amaç için yollara düşmüşlerdi. Düş yolcularıydılar…
Urfa Suruç’ta Amara Kültür Merkezi’nde son hazırlıklarını tamamladılar. Biraz garip giden birşeyler vardı. Yoğun güvenlik önlemleri altında geldikleri Urfa’da birden bire ortadan kayboldu ‘güvenlik güçleri’.
Şaşırtıcıydı…

Kültür Merkezi bahçesinde basın açıklaması yaparlarken korkunç bir patlama oldu. Temmuz sıcağında buz kesti Suruç. Kalleşçe patlayan bomba 33 can aldı. 104 yaralı… Sevinçleri asılı kaldı genç gülüşlerinde…

Bütün Suriye ve Ortadoğu’yu kana bulayan İŞİD, canlı bombasıyla yağdı gençlerin üzerine. Belli ki, önleri açılmıştı, birileri yol vermişti. Sırtları sıvazlanmıştı katillerin.

Enternasyonalist dayanışmayı boğmaktı amaçları. Bu vahşi katliamla yeni bir halka daha eklenmişti Temmuzda yitirdiklerimize.
Demirel-Çiller ve Ağar Faşist kliğinin, politik islamcılar eliyle gerçekletirdiği, 35 insanın yakılarak katledildiği Sivas Katliıamı’da Temmuz günlerindeydi. 14 Temuz Diyarbakır Zindan Direnişi, yine Temmuz 96 ve 2000’li yıllarda büyük ölüm orucu kayıpları hep bu ayda…

2015 Haziran seçimi öncesinde Amed HDP mitinginde patlayan ilk bomba gelişecek sürecin işaret fişeğiydi adeta. Hezimete uğrayan ve tek başına hükümet kuramayan faşist AKP rejimi, seçimleri yenilemek ve aynı zamanda Suriye ve Rojava’da yürüteceği kirli savaşa rıza üretebilmek için bir ‘çöktürme planı’ gerçekleştiriyordu. Şok ve dehşet yaratma amaçlı bu planın ilk ayağı Suruç Katliamıdır. 10 Ekim Ankara Gar Katliamı ve sonrası Cizre, Sur ve bir çok Kürt kentlerinde yaşanan sömürgeci, soykırımcı vahşet bu planın devamı niteliğindedir…
Erdoğan bu kanlı oyunla bir iki seçim daha “kazandı”; ama işte direniş ve umut geri geliyor! Diktatör kazdığı kuyuya düşüyor. Suruç’un, Ankara Gar katliamının, Cizre’nin, Sur’un ahı da umudu da geri geliyor. Yitirdiklerimizin genç gülüşleri özgürlüğe can suyu oluyor.

Bugün gelinen aşamada rejim dikiş tutturamıyor. ‘İstanbul’u kaybetmek Türkiye’yi kaybetmektir’ diyen Erdoğan kaybetmiştir. Tüm diktatörler gibi kaybetmeye mahkumdur.

Suruç’ta katledilen gençlerin cesareti, özyönetim ve bodrum direnişlerinde cansiper dövüşen yiğit Kürt kadın ve erkeklerin cesareti hep yanıbaşımızda birer bayraktır şimdi. Cizre bodrumlarında ölümsüzleşen ve son nefesini verirken ‘biz direndik ve halkımız bizimle gurur duysun’ diyen Mehmet Tunç’un sesi tüm mücadele alanlarında yankılanıyor hala.

Suruç Katliamının üzerinden altı yıl geçti. 6.yıldır sürüyor adalet arayışı. Diktatör özentileri kanlı iktidarları için yol verdi IŞİD’ın katillerine. Emniyet Müdürlüğü canlı bomba ihbarı almasına rağmen hiç bir önlem almadı. Gerçek sorumlular hala yargılanamıyor. Suruç’ta ölmeyen gençlere davalar açılıyor ve aileler mağdur ediliyor.
Çabaları beyhude! Suruç unutulmayacak, unutturulmayacak, Suruç’un ahı katillerin yakasına yapışacak!
Suruç’un sesi dünyanın dört bucağında yankılanacak!

Bizler buradan, Köln’den bir kez daha haykırıyoruz ki, Suruç için adalet herkes için adalettir. Adalet arayışımız devam ediyor, edecek.
Suruç’un ve tüm katliamların hesabı sorulacak, ölümsüzlerimizin yattıkları topraklarda er geç özgürlük çiçekleri açacak!

SURUÇ İÇİN ADALET – HANAU İÇİN ADALET

Kobane
Gezi
Sivas
Maraş
Cumartesi Anneleri
Tahir Elçi
Hrant Dink
Dersim
Koçgiri
6-7 Pogrom
Hasta Tutsaklar için
İNFAZ yakılanlar
S-Y tipileri için
Sömürgeci Savaş
Tecride
Kadın Sıykırımına
Ankara Gar
Roboski
Soma
Çorlu
Ermenek
İş Cinayetleri
Canlı ve Çevre katliamları içinde ADALET

20 Temmuz da Köln Kalk-Post saat ;15.30 de buluşuyoruz. Suruç için Adalet herkes için Adalet

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir