Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

MATEM ORUCU’NUN 3. GÜNÜ: CEMEVLERİMİZ’DEN GELENLER ( 3 )

Matem Orucu’nın birinci gününde olduğu gibi üçüncü gününde de canlar Muharrem Muhabbetleri’ne katılmak için Cemevleri’nde bir araya geldiler.
‘‘Cemevlerimizden Gelenler”
Mannheim Cemevi: Canlar bugün Muharrem orucumuzun 3. Günü ve sizler ile lokmalarımızı paylaşacağız!
Hak’ın rızası için tuttuğunuz orucunuz, yaptığınız hizmetleriniz, ettiğiniz Dilekleriniz ve Niyetleriniz kabul olsun, verdiğiniz Lokmalarınız makbul, Muratlarınız hasıl olsun, Üçlerin, Beşlerin, Yedilerin, Kırkların, Oniki İmamların, Ondört Masum-u Pakların, Onyedi Kemerbestlerin dergahına yazılsın. Dualarımız bizden, kabulü’de Hakk’dan olsun.
Her akşam saat 20:00’de Cemevimizde bir Imam yad edeceğiz ve saat 21:00’de oruçumuzu açacağız.
Hak tuttuğunuz oruçları kabul eylesin
PSAKD Gazi Şehitleri Cemevi: Muharrem Orucu’nun 3. Gün’de canlarımızla Cemevi’nde bir araya gelerek matem üzerini muhabbet ettik. Muhabbetimizi sonlandırdıktan sonra açma Ahmet Özyurt ve Gülnur Göksel canlarımızın verdikler rıza lokmlarına paylaştık.
Sevgili canlar, verdiğiniz lokmaları kabul ve makbul olsun. Hak tutulan oruçları izzet-i dergahında kabul etsin.
Basel ve Çevresi Alevi Kültür Merkezi:Bu gün Yas-ı Matem,in 3.Günü. Her gün, Saat 19:30’da Muhabbetimize başlıyoruz. Bu gün KERBELA’ katliyamı ve günümüzdeki katliamları yapılan katliyamları konuştuk.
Cemevimizde lokma vermek isteyen canlarımız lokmalarını vere bilir. Cemevimiz 12 gün boyunca açık.
Hakk Muhammed Ali, Pir Hünkar Hacı Bektaşi Veli, Boz atlı Hızır cümlemizin yardımcısı olsun oruçlarınız niyetlerini kabul olsun.
Aşk-ı Niyazımız ile…
 Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevi: 12 İmam Matem Orucumuzun 3.Günü’nde Cemevimiz’de bir araya gelerek matem üzerine muhabbet ettik. Daha sonra, semahçı gençlerimizden Ege Bahadır canımızın verdiği lokmaları rızayla pay etti.
Hak kabul etsinin.
Haak – Bir Cemevi : Kerbela katliamı, zalimle mazlumun, güçlü ile güçsüzün, haklı ile haksızın mücadelesidir!
Şah Hüseyin’nin Yezid’e biat etmediği , Zeynep Ananın boyun eğmediği direnişin adıdır Kerbela.
Haak-Bir Cemevimizde canlarla matemin üçüncü gününde orucu açıp nefeslerle Kerbela’da hayatını kaybedenleri yad ettik.
Lokma ve hizmet veren canlarımızın lokmaları, hizmetleri Hak ve Hakikat için olsun.
Kiel Alevi Toplumu:  Matem Orucu’nun üçüncü gününde canlarımız Muharrem Muhabbeti’ne katılıp lokmalarını birlikte paylaşmak için dergahımızda bir araya geldiler. Muharrem Muhabbetimiz Dergahımızn başkanı Erdoğan Aslan’ın, Hasan Yeşilbaş Dede’nın ve Cevahir Ana’nın konuşmlarıyla başlattık. Muhabbetimizin sonlandırdıktan sonra, lokma gülbengi okunarak  rız lokmalarımız dağıtıtıldı…
BAT-Cemevi İnanç Kurulu: Matem (Muharrem) ayı oruç günlerinin 3. günü canlarımızla bir araya geldik lokmalarımızı pay ettik.
Muharrem ayı oruç günlerinin 3. gününde canlarımız ile önce Dergah Muhabbetinde İnanç Kurulu’ndan dedelerle bir araya gelerek 12 İmamlar üzerine ve Muharrem üzerine muhabbetler gerçekleştirdik.
Dergah Muhabbetinin ardından ise Cemevi salonunda verilen lokma Gülbengi ile canlarımız lokmalarını pay edip oruçlarını açtı.
Değerli Canlar,
7 Temmuz’da başlayan Muharrem ayı oruç günleri 19 Temmuz‘da sona erecektir. Muharrem günleri boyunca tutulacak orucumuzu her gün saat 21:30‘de Cemevi salonumuzda canlarımızın katılımıyla birlikte açacağız.
Oruc açma buluşması öncesi ise her gün saat 19:00’da İnanç Kurulu temsilcisi anaların ve dedelerin katılımıyla Muharrem muhabbetlerini gerçekleştireceğiz.
Oruç günlerinin ardından ise; 19 Temmuz günü Cemevimizde Aşuremizi pay edeceğiz. 21 Temmuz’da saat 15:00‘de ise Cem erkânımızı düzenleyeceğiz.
Tüm canlarımızın tuttuğu oruç ve verdikleri lokmalar Hakk katında kabul olsun.
Aşk İle…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir