Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Matem Orucu’nun birinci gününde Berlin Cemevi dolup taştı

 Matem Orucu’nun birinci gününde Berlin Alevi Toplum – Cemevi’nde bir araya gelen canlar oruçların birlikte açtılar. Hakl lokmlarının rızayla pay edilmesinden önce Berlin Cemevi İnanç Kurulu Başkanı Musa Gönül, AABF Kuzey Bölge İnanç Kurulu Başkanı Haydar Akdağ Dede ve AABF  İnanç Kurulu Yöneticisi Hasan Doğan Dede dergahta gençlerle Matem orucu üzerine muhabbet ettiler.
BAT-Cemevi İnanç Kurulu tarafından Matem Orucu’nun birinci gününe ilişkin yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer alıyor:
”Dün Ana Fatma için tutulan orucun ardından bugün başlayan Muharrem ayı oruç günlerinin ilkinde canlarımız ile ilk önce Dergah Muhabbetinde bir araya gelerek İnanç Kurulu’ndan dedelerle birlikte Muharrem üzerine muhabbetler gerçekleştirdik.
Dergah Muhabbetinin ardından ise Cemevi salonunda verilen lokma Gülbengi ile canlarımız lokmalarını pay edip oruçlarını açtı.
Değerli Canlar,
Bugün (7 Temmuz) başlayan Matem ayı oruç günleri 19 Temmuz‘da sona erecektir. Muharrem günleri boyunca tutulacak orucumuzu her gün saat 21:30‘de Cemevi salonumuzda canlarımızın katılımıyla birlikte açacağız.
Oruc açma buluşması öncesi ise her gün saat 19:00’da İnanç Kurulu temsilcisi anaların ve dedelerin katılımıyla Muharrem muhabbetlerini gerçekleştireceğiz.
Oruç günlerinin ardından ise; 19 Temmuz günü Cemevimizde Aşuremizi pay edeceğiz. 21 Temmuz’da saat 15:00‘de ise Cem erkânımızı düzenleyeceğiz.
Tüm canlarımızın tuttuğu oruç ve verdikleri lokmalar Hakk katında kabul olsun.
Aşk ile…”
Haber ve Fotoğraflar: BAT-Cemevi Basın Ofisi / Ulaş Yunus Tosun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir