Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Almanya’nın birçok kentinde ‘Çok Kötü Bir Şey Oldu’ Belgeselinin gösterimi gerçekleşti

Avrupa Alevi Birlikleri Konfedarsyonu ( AABK) ”Çok Kötü Bir Şey Oldu” Madımak Katliamı ve Ötesi Üzerine Bir Film” adlı belgeselin yapımına öncülük ederek, Alevi toplumu adına tarihin sayfalarına önemli bir not daha düştü.
Madımak Katliamı’nı konu alan, “Çok kötü bir şey oldu “ adlı Madımak Katliamı Belgeseli, dün akşam Almanya’nın onlarca kentinde sinemalarda ve Cemevleri’nde gösterildi. Berlin, Hamburg, Köln, Duisburg, Frankfurt, Kiel, Bilefed, Neuss, Gelsenkirchen, Darmstadt, Dortmun başta olmak üzere birçok kentte ki sinemalarda ve Cemevleri’nde gösterilen belgeseli binlerce insan izledi.
AABF’ye bağlı Cemevleri, 2 Temmuz’da gerçekleştirdikleri belgesel gösterimine ilişkin yazılı açıklama yaparak bilgi paylaşımında bulundular.
Cemevleri tarafından yapılan açıklamaları bize ulaştıkça haberimiz ekliyerek yayınlayacağız.
Dün gece belgeseli izlerken yüreklerimiz birkez daha yandı kavuruldu!
Köln⌉ Temmuz 1993 Sivas Katliamı’nı konu alan “Çok Kötü Bir Şey Oldu “ adlı Madımak Katliamı Belgeseli dün Köln Hürth’te sinemada gösterildi. AKM Cemevi Köln, Hürth Cemevi, Porz Cemevi ve Troisdorf AKM üyeleri belgeseli birlikte izlediler.
Cemevleri’nde örgütlü olan yüzlerce kişi Alevilerin dostlarıyla birlikte belgeseli izlemek için, 2Temmuz Salı günü aşkam saat 18:00’de UCI Hürth Park sinemasında bir araya geldi. Dört Cemevi’nin birlikte gerçekleştirdikleri gösterime ilişkin yazılı açıklama yapan Alevi Kültür Merkezi – Cemevi Köln, belgeslin yapımcısı olan AABK’ye, her türlü desteği veren Türkiye Alevi hareketine ve belgeseli izlemek için UCI Hürth Park’ta bir araya gelen tüm insanlar, Cemevi başkanlarına ve yöneticilerine teşekkür etti.
AKM- Cemevi Köln tarafından yapılan teşekkür açıklamasında, şu ifadeler yer alıyor: ” Alevi Kültür Merkezi – Cemevi Köln,  belgesel gösterimine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri
Yüreklerini avuçlarının içine alarak acı ve öfkeyle belgeseli izleyen canlarımızla verilen arada kısa değerlendirme konuşmaları yaptık. Her konuştuğumuz can belgeseli beğendiğni ifade etti.
Belgeseli izlemeye gelen canlarımızın arasında çok sayıda genç insanımızın olması çok önemliydi.
İş günü olmasına rağmen belgeseli izlemek için Hürth’teki sinemaya gelen tüm canlarımıza teşekkür ediyoruz.
Dün gece belgeseli izlerken yüreklerimiz birkez daha yandı kavuruldu, gözyaşlarımızla yıkadık yüreğimizi sarıp sarmalayan acılarımız… Ve birkez daha bilinçlerimize kazıyıp yüreğimizin en derin, en savdalı yerine gömdük 33 Canımızı…
Madımak Belgeseli Avrupa’daki örgütlü gücümüzün AABK’nin ve Türkiye Alevi hareketinin birlikte ortaya çıkardıkları bir eserdir!
Madımak Katliamı Belgeseli’ni yaparak Aleviler adına tarihe not düşen Avrupa ve Türkiye Alevi hareketine çok teşekkür ediyoruz.”
Berlin‘Çok Kötü Bir Şey Oldu’ Belgeselinin Gösterimi Gerçekleşti
Berlin⌉ Sivas Madımak katliamının 31. yılında katliamı kapsamlı bir şekilde ele alan ‘Çok kötü bir şey oldu’ adlı belgeselin özel gösterimi gerçekleşti.
Yapımcılığını Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun (AABK) yönetmenliğini ise Ümit Kıvanç’ın üstlendiği belgesel Berlin Alevi Toplumu Cemevi’nin organizasyonuyla Neukölln Arcaden Cineplex sinemasında gösterildi. Gösterime BAT-Cemevi; Yönetim, Kadın, İnanç, Gençlik, Denetim, Onur Kurulları temsilcileri ile BDAS, kardeş dernek ve siyasi parti, demokratik kitle örgütleri temsilcilerinin yanı sıra yüzlerce canımız katıldı. Gösterim öncesi gösterimi organize eden BAT-Cemevi adına Cemevi etkinlik grubu koordinasyonu temsilcisi Halit Büyükgöl açılış konuşması yaptı. Katledilen canların adını okuyarak ve gelenleri selamlayarak konuşmasına başlayan Büyükgöl izleyicileri katledilen canlar aşkına bir dakikalık saygı duruşuna davet etti. Saygı duruşunun ardından sözlerine devam eden Büyükgöl, belgeselin katliamın unutturulmaması açısından önemli bir hafıza çalışması olduğuna dikkat çekerek bu çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti.
2 bölümden oluşan belgeselin gösterimi 5 saate yakın sürdü. Dönemin bir çok farklı tanıkları gözünden ve akademisyenlerin oldukça önemli bakış açısıyla anlatılan katliamda katledilenlerin hayat hikayesi ise aileleri tarafından anlatılıyor.
Haber ve Fotoğraflar: BAT-Cemevi Basın Ofisi / Ulaş Yunus Tosun
Duisburg⌉ Unutmadık, Unutturmayacağız!

Duisburg Hambon Cemevi olarak, Duisburg UCI Kino daki 500 kişilik salonumuzu doldurduk. Gururluyuz, Mutluyuz! Bir koltuk bile boş bırakmadık, duyarlı canlarımız sayesinde.

Duisburg Hamborn Cemevi, Duisburg Alevi Toplumu, Oberhausen Alevi Kültür Merkezi, Alt-Oberhausen Alevi Kültür Merkezi, Moers Alevi Kültür Merkezi, Kamp-Linfort Alevi Kültür Merkezi ve Emmerich Alevi Kültür Merkez, ile koordineli olarak, 33 Canımıza yakışır şekilde andık.

Ailelerinden canlı tanıklarından dinledik.Tekrar o acıları yaşadık, hüzünlendik 31 yıl geçmis olsada, dinmeyen acımız, kapanmayan yaramız var.
Hak, Adalet yerini bulana kadar, mücadeleye devam edeceğiz, buda bizim sözümüzdür.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’muzun, bu mükemmel Belgesel Film çalışmasıyla, tarihe bir anıt diktik.

Emeği geçen cümle Canlarımızın Hizmetleri Hak katında kabul olsun.

Aşk ile

Duisburg Hamborn Cemevi Yönetim Kurulu Adına Başkan Şirin Emre

Duisburg Alevi Toplumu: Dün, Sivas Katliamı’nın 31. yıldönümünde, Duisburg Alevi Toplumu olarak yönetim kurulumuz ve üyelerimizle birlikte UCİ Sineması Duisburg’da özel gösterime giren “Çok Kötü Bir Şey Oldu” belgeselini izledik.
2 Temmuz Sivas Katliamı ve ötesini konu alan bu film, bizlere duygusal anlar yaşattı. Toplumsal hafızamızda derin izler bırakan bu acı olay, birlik ve dayanışma içinde olmanın önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Bu katliamların tekrarlanmaması için hep birlikte mücadele ederek unutmamalı ve unutturmamalıyız.
Geçmişe ışık tutan bu belgeselin hazırlığında başta AABK ve Ümit Kıvanç olmak üzere emeği geçen bütün canlara Duisburg Alevi Toplumu olarak teşekkür eder, vermiş oldukları hizmetin Hak-Muhammed-Ali Dergahına yazılmasını dileriz.
  
Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) öncülüğünde, Alevi kurumlarının desteğiyle Madımak Katliamı’nın 31.yılında hazırlanan “Çok Kötü Bir Şey Oldu” Madımak Katliamı belgeseli, 30.06 tarihinde Mainz AKM-Cemevinde izlendi.
Hakikatlerin toplumsal hafızada yer edinmesi, dünyaca tanınması ve gelecek kuşaklara aktarılması için inşa edilen belgesel, bir çok yerde olduğu gibi Mainz’da da yoğun ilgi ile karşılandı. Üyelerimizin, izleyicilerin lokmalarıyla geldiği gösterim sonrasında belgesel üzerine sohbetler gerçekleşti. 31 yıldır süren adalet arayışımız bugün hâlâ devam etmektedir. Unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız.
Aşk ile.
 Worms⌉ Worms Alevi Kültür Merkezi  Çok kötü birşey oldu Belgesel filmi özel Gösterimini Dün akşam Alzay Bali sinemasında duyarlı canlarla izledik duyguların üst düzeyde olduğu bu gecede duyarlılık gösterip katılan canlara Tsk ederim.

Mannheim⌉ Mannheim Cemevi: Rüya Düğün Salonu’nda Madımak Katliamı Belgesel filimnin gösterimin gerçekleştirdi. Belgeseli izlemeye yaklaşık 600 kişi katıldı. Madımak Katliamı Belgeseli gösterimi öncesi kısa bir konuşma yapan Mannheim Cemevi Başkanı Bariş Yılmaz, şunları ifade etti:  “2 Temmuz 1993’te Sivas’ta yaşanan insanlık dışı saldırıda, Madımak Oteli’nde 33 canımızı kaybettik ve bu kara günü unutmadık. Madımak’ta hayatını kaybeden canlarımızı saygı ve özlemle anıyor, adaletin bir gün mutlaka yerini bulacağına olan inancımızla mücadelemizi sürdürüyoruz. Bir daha böyle acılar yaşanmaması adına barıştan yana olmaya, kin, kibir ve nefretten uzak durmaya, birlik olmaya, kanda beslenen zihniyete karşı Kerbela’da Hüseyin olmaya devam edeceğiz,” dedi.

Wupperta⌉ Wuppertal Alevi Kültür Merkezi :  “Çok kötü bir şey oldu “ Madımak Katliamı Belgeseli tüm avrupada gösterime girdi.
2 Temmuz günü 18:00 den 23:00 e kadar süren Belgesel’i koltuğa yapışırcasına izleyen, yüreği o acıyı halen yaşayanlarla bir atan cümle canlara Aşkolsun…
Önceliği futbol maçı olanlarada aşkolsun…
Hamburg⌉ Hamburg ve çevresindeki Alevi kurumlarını demokratik kitle örgütleriyle birlikte 2 Temmuz’da gösterimin gerçekleştirdikleri “Çok Kötü Bir Sey Oldu “ Belgesel Filmi yoğun bir izleyici kitlesiyle buluştu.

Dormunt⌉ Kendi davasına sahip çıkmayan bir toplum, yaşadığı katliamları ve çektiği acıları yaşamaya devam eser.
“Çok Kötü Bir Şey Oldu “Belgesel Filmi 2 Temmuz’da Dortmund’da yoğun bir izleyici kitlesiyle buluştu . Dortmund Alevi Kültür Merkezi yazılı bir açıklama yaparak belgeselin yüzlerce insan tarafından izlenmesine katkı sunan, emek harcayan herkeşe teşekkür etti.

  

Bu haberde 2 yorum var: “Almanya’nın birçok kentinde ‘Çok Kötü Bir Şey Oldu’ Belgeselinin gösterimi gerçekleşti

  1. Sayin yetkili,

    bugün ‘Cok Kötü Bir Sey Oldu’ belgesilini Heibronn Alevi Dernegi’nde izledik.

    Belgesel acilarimizi tekrar deprestirdi.

    Böyle bir belgesel icin cok tesekkür ederiz!

    Benim 2. bölüm icin 2 düzeltme önerim var:

    1- Filmin bir yerinde … ‘Türkiye canli izledi’… diyorsunuz. Önerim ‘Dünya canli izledi’ olmali. Biz Almanya’dan canli izlemistik katliami, caresizce!

    2- Yine filmin bir yerinde … ‘Sivas olaylari’ diyorsunuz. Bizce ‘Sivas katliami’ denmeli. Olay yoktu, saadece katliam vardi!

    Saygilarimla

    Dr. Atila Kaya
    74229 Oedheim

    1. Eyvallah can, belgesel öalışması içinde olan arkadaşları düşüncelerini iletiriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir