Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

AABK Eşit Başkanı Hüseyin Mat: Belgesel filmi birlikte izlemek için aileni, komşunu, iş arkadaşını, okul arkadaşını alıp gitmelisin!

Madımak Katliamı Belgesel Film’nin Avrupa’da sinemalarda ve Cemevleri’nde gösterilmesine sayılı günler kalmışken Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu ( AABK )  Eşi Başkanı Hüseyin Mat, sahiplenmenin ve 2 Temmuz günü Sinemalara gidip Madımak Katliamı Hafıza Merkezi Belgesel Filmi‘ni izlemenin önemine dikkat çeken kısa bir yazı paylaştı. Avrupa’daki Alevi kurum başkanlarına ve yöneticilerine de gönderilen yazı çeşitli sosyal medya platformlarından yaygın olarak paylaşıldı.

” BELGESEL FİLMİ İZLEMEK İÇİN AİLENİ, KOMŞUNU, İŞ ARKADAŞINI, OKUL ARKADAŞINI ALIP GELMELİSİN!”

AABK Eşit Başkanı Hüseyin Mat, yazısında belgeselin izlenmesinin önemine ilişkin şu ifadeleri kullanıyor: ”Unutturmak istemiyorsan… Madımak katliamında çocuğunu kaybeden bir anne, “Çok Kötü Bir Şey Oldu” diyerek içindeki acısını paylaşıyor. O kadar büyük ve derin bir acı ki, söyleyecek söz bulamıyor.

Bu acıyı unutturmamak ve bu acıya neden olanlardan hesap sormak istiyorsan, gün sadece üzülmekle geçiştirilecek bir gün değil. Katliamın öncesini, katliam esnasında ve sonrasında yaşananları anlatan belgesel filmi birlikte izlemek için aileni, komşunu, iş arkadaşını, okul arkadaşını alıp gitmelisin.
Herkes bu katliamı ve ortaya çıkan acıyı bilsin, unutmasın ve unutturulmasın. Bu belgesel, katliamın nasıl geliştiğini, kimlerin sorumlu olduğunu ve yaşanan trajediyi gözler önüne seriyor. Hep birlikte izleyerek hem geçmişin karanlık yüzüyle yüzleşmeli, hem de gelecekte benzer acıların yaşanmaması için ders almalıyız.”

” YA BUGÜN VARSINIZ YA DA YOKSUNUZ!”

 ”Unutturmamak için ya sahip çıkacağız, mücadeleyi büyüteceğiz ya da susacağız” diyen başkan Mat, yazısını şu ifadelerle sonlandırıyor:  ” Biz susmak istemiyoruz. Madımak katliamını unutmamak ve unutturmamak için ne gerekiyorsa yapmayı bir onur meselesi ve tarihsel bir sorumluluk olarak görüyoruz. Madımak Katliamı Hafıza Merkezi Belgesel Filmi tam da bu amacımızın ve hedefimizin önemli bir parçasıdır. Zamanım yok, Misafirim geldi, İşlerim çıktı, gibi gerekçeler… Hastalık ve ölüm dışında hiçbir gerekçe, bir sandalyenin boş kalması için neden olamaz. Ya bugün varsınız ya da yoksunuz. Unutturmamak ve hatırlatmak için birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz.
Aşk ile.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir