Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

PSAKD: Prof. Dr. Çiğdem Boz’un Yanındayız!

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ( PSAKD), Prof.Dr Cigdem Boz’un Fenerbahçe Üniversitesi’nin Prof.Dr Cigdem Boz’un işine son verilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Prof. Dr. Çiğdem Boz’un başlattığı hukuk mücadelesinde PSAKD’nin kendisinin yanında olacağına vurgu yapılan açıklama şöyle:
“Derneğimiz bünyesinde yapılan eğitim seminerleri ve Alevilerin eşit yurttaşlık mücadelesine verdiği katkılarla Yol’a hizmette yoldaşımız olan Prof.Dr. Çiğdem Boz’un haksız bir şekilde Fenerbahçe Üniversitesindeki işine son verilmesini kınıyoruz. Çiğdem Hocamız vesilesiyle vakıf üniversitelerinde süren emek sömürüsüne, güvencesiz iş koşullarına itiraz ediyoruz. Her ne kadar vakıf üniversitelerinde yükseköğretim hizmeti ücret karşılığı verilse de bu okullar kamu hizmeti veren kurumlardır. Bu kamu hizmetinin özgür ve demokratik bir ortamda verilebilmesi için ise akademisyenlere iş güvencesi sağlanmalıdır.

Üniversitelerin bilim insanlarının emeğine ve fikirlerine saygılı olmasını bekliyor, vakıf üniversitelerinde iş güvencesinin sağlanması konusunda yetkilileri göreve çağırıyoruz.

Bilim, piyasanın değil insanın ve insan emeğinin kutsandığı bir ortamda gelişebilir. Prof. Dr. Çiğdem Boz’un başlattığı hukuk mücadelesinde kendisinin yanında olduğumuzu buradan bir kez daha ilan etmek isteriz.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir