Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

AAGB:2 Temmuz Sivas’ta, 3 Temmuz’da Çorum’da, 4 Temmuz’da Hünkar Hace Bektaş Veli dergahında “Alevi Gençlik Buluşması”ndayız!

AAGB – Yönetim Kurulu, Temmuz ayının ilk haftasında  katılacakları etkinliklere ilişikin yazılı bir açıklama yaptı.  ”2 Temmuz Sivas’ta, 3 Temmuz’da Çorum’da, 4 Temmuz’da Hünkar Hace Bektaş Veli dergahında “Alevi Gençlik Buluşması”ndayız başlığıyla yapılan yazılı açıklamada şöyel:
Anma programı ve Gençlik Buluşmasınım programı şu şekilde;
1️⃣ 1 Temmuz akşamı Ankara’da buluşma ve Sivas’a yolculuk için ayarlanan otobüslere binme.
2️⃣ 2 Temmuz sabahı Sivas’a varış ve Ali Baba Cemevinde kahvaltı, sonrasında Madımak Katliamı mitingine katılım. Akşam Çorum’a hareket. Çorum’da gece konaklama.
3️⃣ 3 Temmuz Çorum’daki anma programından sonra dergaha yolculuk. Akşam dergahta konaklama.
4️⃣ 4 Temmuz günü sabah Türkiye Alevi kurum bileşenleriyle ortak kahvaltı. Türkiye ve Avrupa gençliğinin organize ettiği “Gençlik Buluşması”. Sonrasında birlik cemi bağlanması ve kapanış.
Not: Bu sene Avrupalı Alevi Gençliğin ve Türkiyeli Alevi Gençliğinin beraber gerçekleştireceği gençlik buluşmasında TR-EU gençliği ortak sekreteryasını oluşturmayı hedefliyoruz. Oluşturulacak olan bu sekreterya, gençlik arasında bir köprü görevi görecek ve bilgi ve deneyim aktarımı, ortak çalışma kültürü ve uluslararası projeler için iyi bir altyapının başlangıcı olacaktır. Sekreterya, aynı zamanda “Alevi Gençlik Çalıştayı”nın yapılabilmesi için iyi bir fırsat olacaktır. Alevi gençliğinin sorunlarını gündemine alan ve bunlara çözüm üretecek olan bu oluşumun hepinizin desteğine ihtiyacı var.
Cümle canların gül cemallerine aşkı niyazlarımızla…
AAGB – Yönetim Kurulu
Haziran 2024

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir