Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Erzurum’un Hınıs İlçesi’nde çeteler bir kişiyi linç etti

Saldırganlardan 3 kişi tutuklandı. 4 kişi reşit olmadığı ve olayla alakası olmadığı gerekçesiyle serbest bırakılırken 1 kişinin de kaçtığı öğrenildi.

BELEDİYE BAŞKANI LİNCİ KINAMADI

Cumartesi günü Güzeldere Cemevi’nden kaldırılan cenazeye çevre köylerden de birçok insan katıldı. Yanında polis ve jandarma ekipleri ile cenazeye katılan Belediye Başkanı Serdal Şan’a tepki gösteren köylülerin “Yanlış yapıyorsunuz, failler hâlâ yakalanmadı, belediye bu olay için kınama açıklaması yapmadı” sözlerine karşı Şan “Ben emniyet müdürü müyüm? Ben sizin belediye başkanınız olduğum gibi diğer insanların da belediye başkanıyım. Ötekileştiremem” diyerek saldırıyı kınamadı.

Bir köylünün “Eğer bu olay karşısında tavır alırsanız çete ile halkı ayırmış olursunuz” demesine karşı Şan “Ben bunu yapamam” dedi. Şan’ın “Hepimiz kardeşiz” sözlerine karşı kitle içinde “Kardeş kardeşi sopa ile döverek öldürür mü” sözleri yükseldi.

‘KİMSE GÖZLERİNİ KAPATMASIN’

Cenazede Çağdaş Erzurumlular Dernekleri Federasyonu (ÇEDF) adına konuşma yapan Perihan Gül bundan sonra böyle olayların yaşanmaması için bir arada durmak ve örgütlenmek gerektiğine vurgu yaptı. Perihan Gül konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün burada yaşanan bu vahşeti asla unutmayacağız. Kimse arkasını dönmesin, kimse gözlerini kapatmasın. Yıllardır bu zulmü yapanlar burada palazlanmaya devam ediliyorsa, hala suçlular tutuklanmamışsa demek ki bir yerde adaletin açığı vardır, demek ki bir yerde korunuyorlardır. Bundan sonra buradaki komiteler, komisyonlarla birlikte bu işin takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna duyuruyoruz”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir