Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Avustralya Alevi Bektaşi Federasyonu: İstanbul’da yaşayan tüm seçmenleri; faşizme karşı demokratik hakları olan oy kullanmaya, sandıklara sahip çıkmaya, çağırıyoruz.

Kamuoyu Duyurusu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun dün itibarı ile, belediye başkanlığı haksız, hukuksuz olarak YSK tarafından elinden alınmıştır.
YSK 31 Mart seçim gecesinden itibaren yapılan tüm adaletsizliklere karşı dik durmamış, tehdit, yalan ve iftiralara boyun eğmiştir.
YSK’nın bu hukuk ve akıl dışı kararını kınıyoruz!
YSK üyeleri, devletin ya da AKP’nin temsilcisi, sözcüsü tutumunu bir an önce bırakmalı, eğer görevini tarafsız yerine getiremiyorsa da bir an önce istifa etmelidir.
Öncelikle; YSK demokratik yollarla kazanılan hakları korumalı, demokratik yollarla belediye başkanlıklarını kazanıpta gerekçesiz sebeplerle mazbatası verilmeyen il ve ilçe belediye başkanlarının hakkını teslim etmelidir.
Sonrasında ise YSK ve yetkililer, tüm dünyanın gözleri önünde 31 Mart’tan beri yaşanan bu traji-komik usülsüzlüklere son vermeli, yaşanan bu hukuksuzluklar sebebi ile ülkemizin itibarini yerle bir olmasına sebep olmaktan derhal vazgeçmelidir.
Ülkemizde ki ve özelde de İstanbul’da yaşayan tüm demokrasi bileşenlerini, 31 Mart 2019 seçimlerinde göstermiş olduğu birlikteliği ve demokrasiye olan inancı,umudu devam ettirmeye ortak akılla hareket etmeye bir kez daha davet ediyoruz.
İstanbul’da yaşayan tüm seçmenleri; dil,din,ırk, cinsiyet ve siyasi farklılıklarını bir kenara bırakıp genç, yaşlı demeden Faşizme karşı demokratik hakları olan oy kullanmaya, sandıklara sahip çıkmaya, haklarını yedirtmemeye çağırıyoruz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir