Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

BAGB: Madımak Katliamı failinin cezasının kaldırılması kabul etmiyoruz!

Cumhurbaşkanı Tayyip  Erdoğan‘ın, 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nde 33 Canımızın yakılarak öldürüldüğü  Sivas Katliamı davasının ağırlaştırılmış müebbet hapis hükümlüsü  Hayrettin Gül‘ü affetmesine tepki yağıyor.

Belçika Alevi Gençler Birliği (BAGB ), yazılı bir açıklama yaparak 33 Canımızın katilinin AKP’li Cumhurbaşkan Erdoğan taratfından affedilmesine sert tepki gösterdi.

33 Canımızın katillerinden olan  Hayrettin Gül’ün serbest kalamasın sağlayan kararının adaletin ayaklar altına alındığı gösteren  utanç verici  bir karar olduğuna vurgu yapılan BAGB açıklamasında, alınan kararın adaletin olmadığı Türkiye gerçeğini bir kez daha herkesin gözlerinin  önüne serdiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

”Madımak Katliamı’nın failinin cezasının kaldırılması, adaletin ayaklar altına alındığı bir utanç verici karardır! Bu karar, adaletin olmadığı bir ülke gerçeğini bir kez daha gözler önüne sermektedir. Madımak Katliamı’nın acıları hala yüreklerimizde taze iken, bu karar tüm insanlık adına bir haksızlık ve adaletsizliktir. Bu adaletsizlik karşısında isyan ediyoruz! Haksızlığa karşı susmayacağız! Madımak Katliamı failinin cezasının kaldırılması kabul etmiyoruz!”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir