Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

AABK: Hep birlikte çağdaş bir Türkiye için mücadele edelim!

Alevi kurumları hem Türkiye’de hem de Avrupa’da Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES)” projesi kapsamında okullara din görevlilerinin atanmasına karşı alanlara çıkıyorlar. 16 Eylül’de içinde Alevi  örgütlerinde olduğu 100   kurumun İzmir’de düzenleyecekleri kitlesel mitingten bir hafta önce, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu( AABK), ÇEDES” projesinin iptal edilmes için Fransa Strasbourg kentinde bulunan Avrupa Parlamentosu önünde kitlesel basın açıklaması yapılacak.

“ÇEDES” Projesi kapsamında, İzmir ve Eskişehir başta olmak üzere başka kimi illerdeki ortaokul ve liselere “manevi danışman” adı altında imam, vaiz, din hizmetleri uzmanı ve Kur’an kursu hocaları atandı.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu( AABK), yazlı bir açıklama yaparak laik eğitimi ve laik yaşam alanların kuşatan dinselleştirme ve gericileştirmeye karşı, 11 Eylül‘de  Strasbourg‘taki  Avrupa Parlamentosu‘nun önünde “Laik Eğitim, Laik Yaşam, Eşit Yurttaşlık, CEDES’e hayır” şiarıyla  düzenleyeceği basın açıklamasına kitlesel katılım çağrısı yaptı.

Laiklikten, demokrasiden, özgürlüklerden ve eşit yurttaşlıktan yana olan herkesi güçlü biçimde 11 Eylül‘de düzenlenecek basın açıklamasına katılmaya çağrıan AABK, laik ve çağdaş bir Türkiye için birlikte mücadele etmenin önemine dikkat çekti.

‘‘Haydi, Strasbourg’da buluşarak Türkiye’nin geleceğine yön verelim! Hep birlikte çağdaş bir Türkiye için mücadele edelim‘‘  ifadelerin öne çıktığı AABK açıklaması şöyle:

”Değerli Canlar,

Laik ve Çağdaş Türkiye için mücadele eden dostlarımız, laiklik ve çağdaş değerlerin korunması için birlikte mücadele etmek üzere hepinizi davet ediyoruz! Türkiye’deki azınlık ve farklı inanç gruplarının asimilasyona maruz kalmaması, “ÇEDES” projesinin durdurulması için sesimizi Avrupa Parlamentosu önünde Strasbourg’da duyurmak istiyoruz.

LAİK EĞİTİM, LAİK YAŞAM, EŞİT YURTTAŞLIK, ÇEDES’E HAYIR!

Kitlesel basın açıklamamıza laiklikten, demokrasiden, özgürlüklerden ve eşit yurttaşlıktan yana olan tüm kurumları güçlü biçimde katılmaya davet ediyoruz.

Tarih: 11 Eylül 2023

Saat: 14:00

Yer: Avrupa Parlamentosu Önü, Strasbourg (Fransa)

Bu basın açıklamasında, laiklik ilkesine, insan haklarına ve demokratik değerlere sahip çıkmak, Türkiye’de her türlü inancın özgürce yaşamasını sağlamak için bir araya geleceğiz. “ÇEDES” projesinin azınlık inanç gruplarını asimile etme tehlikesini bertaraf etmek ve Türkiye’nin çağdaş bir geleceğe doğru ilerlemesine katkı sağlamak için güçlü bir dayanışma göstereceğiz” denildi.

” HADİ,STRASBORG’DA BULUŞARAK TÜRKİYE’NİN GELECERĞİNE YÖN VERELİM! ”

Açıklamanın devamında, şu ifadeler kullanıldı: ”Unutmayalım ki, çeşitlilik zenginliğimizdir ve bir arada yaşamanın temel koşulu hoşgörüdür. Azınlık ve farklı inanç gruplarına karşı gösterilecek hoşgörü ve saygıyla, birlikte güçlü bir Türkiye inşa edeceğimize inanıyoruz.

Kitlesel Basın Açıklamamıza katılımınızla, sesimizi dünyaya duyuracağız ve çağdaş bir Türkiye’nin temellerini birlikte atmış olacağız. Gelerek güçlü bir mesaj vereceğiz:

Laik ve Çağdaş bir Türkiye için birlikte mücadele ediyoruz!

Haydi, Strasbourg’da buluşarak Türkiye’nin geleceğine yön verelim! Hep birlikte çağdaş bir Türkiye için mücadele edelim!”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir