Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

FEDA, Paris katliamını kınadı

Demokratik Alevi Federasyonu( FEDA), yazılı bir açıklma yaparak Paris’te Kürtlerin işyerlerine ve Paris Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne  düzenelene sıllahlı saldırıyı kınadı. Saldırı sonucu üç Kürt hayatını kaybetmiş, birisi ağır dört Kürt yaralanmıştı.Kürt halkına ve dostlarına başsağlığı dileyen FEDA, zulme ve katliama karşı  dayanışmanın ve ortak mücadelenin büyütülmesine vurgu yaptığı açıklamada, Paris saldırsına ilişkin şu ifadeleri kullandı:
‘Dün Paris’te Kürtlerin işyerlerine ve Paris Kürt Toplum merkezine dönük yapılan vahşi saldırı sonucu üç canımız hayatını kaybetmiş, birisi ağır dört insanımız yaralanmıştır. Sivil insanlarımıza dönük bu vahşi katliamı şiddetle kınıyor, Kürtlerin ve dostlarının başı sağolsun diyoruz.
Bu katliamda bize göstermiştir ki, Türk devleti, Kürtlere, Alevilere, muhaliflere yönelik sürdürdüğü asimilasyon, katliam ve kültürel soykırımda ısrarcıdır. Devletin halklara, inançlara dönük inkâr, katliamcı zihniyetinin farklılıklara tahammülsüzlüğü sonucu bu katliamlar halklarımıza yaşatılmaktadır. Canlarımızın cezaevi, Maraş ve Roboski katliamlarını andıkları bu dönemde bu katliamın yaşatılmış olması ırkçı zihniyetin Kürtlere, Alevilere karşı bitirilmeyen suç pratiğinin devam edeceğini göstermektedir.
Fransa Devleti’ nin 9 Ocak 2013’ te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Saylemez katliamının aydınlatılması yerine delilleri karartan, failleri koruyan anlayışından cesaret alan ırkçı faşist zihniyetin organize ettiği bu katliamda Fransa’nın suçu ve günahı da çok büyüktür.
Kürtleri her yerde ve her zaman hedefine alan Türk Devleti’ nin soykırım politikalarına ve saldırılarına sessiz kalan, kirli savaşına destek veren dünya egemenlikçi sisteminin ve AB ülkeleride en az Türk devleti kadar bu katliamda suçludurlar.
Vahşi barbar DAİŞ ve El- Kaide türevi çeteleri sevk ve idare eden Türk devletinin bu kirli savaşına karşı tavır alması gerekenler, Kürtlere ve Kürtlerin yasal ve meşru kurumlarına bu süreçte saldıranlardan, varlık gerekçesi kirli savaşı durdurmak olanların kör, sağır ve lal olmaya devam eden uluslararası kurumlardan güç alan ırkçı zihniyet halklarımıza benzeri saldırılarını sürdüreceği anlaşılmaktadır. Bu temelde halklarımıza ve inancımıza katliam ve soykırımı dayatan tekçi, ırkçı ve inkârcı AKP- MHP iktidarına karşı tüm canları ve herkesi dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz.
Bu zulme ve katliama karşı gün dayanışmanın ve ortak mücadelenin günüdür diyor, soykırıma karşı direnişi büyütelim diyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir