Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

BAT-Cemevi ‘Kamu Tüzel Kişilik Hakkı’ Resmi Sertifikasını Törenle Teslim Aldı- Video

Berlin Alevi Toplumu Cemevi (BAT-Cemevi) kazandığı ‘Kamu Tüzel Kişilik Hakkı’na (Körperschaft des Öffentlichen Rechts) ilişkin resmi sertifika belgesini (Urkunde) dün Cemevi ana salonunda gerçekleştirilen resmi bir törenle teslim aldı.

BDAS Almanya Eş Başkanı, BAT-Cemevi Yönetim Kurulu üyesi Melinda Özgül ile BDAJ Yönetim Kurulu üyesi Devrim Emre’nin Moderatörlüğünü yaptığı törene; BAT Cemevi Yönetim, Kadın, Gençlik, İnanç, Denetim ve Onur Kurulları, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF), Türkiye Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) başkanlık ve üst düzey temsilcileri, Federal Almanya Bakanlık, Berlin Eyalet Parlamentosu ile Berlin Başbakanlık üst düzeyinden temsilcileri, Die Linke, SPD, CDU, CHP Berlin, Yeşiller Partisi, HDP Almanya Parti temsilcileri, Avrupa Dersim Dernekleri Federasyonu, Berlin Dersim Cemaati, Sivaslı Canlar, Çorum Derneği, Omcalılar Derneği, Berlin-Brenderburg Türkiye Toplumu temsilcilerin yanı sıra bazı sivil toplum, kardeş dernek temsilcileri ile çok sayıda cemevi üyesi canlar katıldı.

Tören, BAT İnanç Kurulu üyesi Haydar Akdağ, AABK İnanç Kurulu Başkanı Cafer Kaplan Dede’nin verdiği Gülbenk ve çerağ uyandırma ile başladı. Gülbenk ve çerağ uyandırmanın ardından AABK İnanç Yol ve Erkan Kurulu Başkanı Cafer Kaplan ve AABF İnanç Kurulu 2. Başkanı Ecevit Emre selamlama ve tebrik konuşması gerçekleştirdi. Kaplan ve Emre’nin ardından Elif Mor yönetiminde, Zakir Pınar Yeşilbaş eşliğinde Cemevi Semah ekibinin sahne alması ile 1979’da Berlin’de başlayan Alevi örgütlenmesi ve kazanım tarihine ilişkin slayt gösteriyle devam etti.

Slayt gösteriminden sonra, BAT-Cemevi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yüksel Özdemir, AABF Genel Sekreter Avukat Ufuk Çakır, Federal Almanya Tarım ve Gıda Bakanı Cem Özdemir, Berlin Başbakan Yardımcısı Kültür ve Avrupa Senatörü Dr. Klaus Lederer selamlama ve tebrik konuşması yaptı.

Konuşmaların ardından ‘Kamu Tüzel Kişilik Hakkı’na ilişkin resmi sertifika belgesi Dr. Klaus Lederer tarafından AABF Genel Başkanı Hüseyin Mat ve BAT Cemevi Başkanı Dr. Yüksel Özdemir’e sunuldu.
Sertifika sunumun ardından tören Federal Parlamento SPD Berlin Milletvekili Hakan Demir’den gelen tebrik mesajının okunması, Federal Parlamento Die Linke Berlin Milletvekili Paskal Meiser ile Berlin Eyalet Parlamentosu Başkan Yardımcısı Dr. Bahar Haghanipour’un kutlama konuşmaları gerçekleşti.

Yapılan konuşmalardan sonra Cem Özdemir, Dr. Klaus Lederer, Paskal Meiser ve Dr. Bahar Haghanipour’a bağlama hediye edildi. Toplu fotoğraf çekimi ve sonra verilen kısa bir aranın ardından, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Cuma Erçe, AABF Genel Başkanı Hüseyin Mat ve BAT-Cemevi Başkanı Dr. Yüksel Özdemir tarafından Avrupa’da ki Alevilerin kazanımları ile Türkiye’de Alevilere yönelik devlet-iktidarın son güncel yaklaşımlarına ilişkin kısa bir söyleşi gerçekleştirildi.

Söyleşinin ardından tören son buldu.

Haber: BAT-Cemevi Basın Ofisi
Fotoğraflar: Ulaş Yunus Tosun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir