Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Kadınlar, çocuk istismarcılarına karşı Türkiye’nin her yerin alanlara çıkıyor

Türkiye birkaç gündür bir kız çocuğunun 6 yaşından bu yana istismar edildiği haberiyle sarsılıyor.  Toplumun her kesiminden yükselen tepki,  eşitlik ve laikliğe karşı savaş açan, çocuk cinsel istismarına göz yuman, kadına karşı şiddeti ve ayrımcılığı körükleyen, din tüccarları ve istismarcı tarıkatlarala birlikte  AKP iktidarınada yöneliyor.

  Kadın örgütleri çocuk istismarcılarına karşı  tepki ve öfkelerini alanlarda sese dönüştürmek için Türkiye’nin  her yerinde  kitlesel eylem yapam kararı aldılar.  Kadın örgütleri yaptıkları yazılı açıklamada, çocuk istismarcılarına karşı mücadelede tavizsiz davranacaklarını şu ifadelerle dile getirdiler:
  ”Hiranur Vakfındaki istismarın sorumlusu Ensar Vakfı’nı aklayanlardır.Tarikatları, cemaatleri koruyan, çocukları koruyucu yasaları uygulamayan AKP iktidarı tüm kurumları ile suç ortağıdır. Dinci gerici, istismarcı suç ittifakı karşısında feminist laiklik bayrağını yükselteceğiz
MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, bir çocuğa istismar ettiği için yargılandığı davadan “rızası” var denilerek beraat ettirildi. İstismarın rızası olmaz, istismarı aklamanıza izin vermeyeceğiz!
Erkek, aile, tarikat, cemaat istismar ediyor; devlet istismarcıyı koruyor! İstismarcıların affedildiği bu ülkede hiçbir çocuk güvende değil!”
Protesto Eylemlerinin yaplacağı yerler:

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir