Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Almanya’da neo-nazi ‘Reich Yurttaşları’na operasyon

Almanya, İtalya ve Avusturya’da yapılan operasyonlarda aralarında bir Rus bir İtalyan ve bir Avusturya vatandasının da bulunduğu onlarca kişi neo-nazi örgütü Reich Yurttaşları’na üye olmak suçundan gözaltına alındı.

Almanya’nın büyük bir bölümünde, devleti zorla devirmeye çalıştığı iddia edilen aşırı sağcı şüphelilere karşı binlerce polis bir dizi baskın düzenledi. Federal savcılar yaklaşık üç bin polisin Almanya’nın 16 eyaletinden 11’inde 130 yerde baskın yaptığını açıkladı.

Polisin hedefinde olan ve terör örgütü olarak kabul edilen “Reich Yurttaşları” adlı aşırı sağcı örgüt Almanya’da Nazi rejiminin yıkılmasıyla sonlanan 2.Dünya Savaşı sonrası ülkenin yeni anayasasını kabul etmiyor ve destekçilerine hükümeti devirme çağrısı yapıyordu.

Savcılar gözaltına alınan 25 kişiden 22’sinin örgüte üye Almanya vatandaşı olduğunu geri kalan üç kişinin örgüte destek sağladığını ve birinin Rusya vatandaşı olduğunu açıkladı. Almanya’nın yanı sıra İtalya ve Avusturya’da eş zamanlı olarak iki kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Savcılar örgütün kimlikleri “Heinrich XIII P. R.” ve “Rüdiger v. P.” olarak açıklanan liderlerinin de geçen sene “Almanya’da mevcut devlet düzenini yıkmak ve yerine kendi devlet biçimlerini getirmek amacıyla terör örgütü” kurmakla suçlandığını açıkladı.

Federal savcılar gözaltına alınan 25 aşırı sağcı örgüt üyesinin Kasım 2021’den beri ideolojileri doğrultusunda mevcut düzeni sonlandırmak amacıyla plan yapmakla suçlandığını da duyurdu.

Kışlada da baskın oldu

Der Spiegel baskın yapılan yerlerden birinin ülkenin güneybatısındaki Calw kasabasında bulunan Almanya Özel Kuvvetleri’ne (KSK) ait bir kışlanın da yer aldığını duyurdu. KSK geçmişte de bünyesindeki bazı askerlerin aşırı sağcı örgütlere dahil olduğu suçlamalarıyla gündeme gelmişti. Ancak federal savcılar iddiayı ne doğruladı ne de yalanladı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir