Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Avrupa Alevi Kadınlar Birliği ( AAKB) Seçimli Genel Kurulu’nu yaparak yeni yönetimini seçti

Avrupa Alevi Kadınlar Birliği ( AAKB) 4.Olağan Seçimli  Genel Kurulu’nu Avusturya’nın başkenti Viyana’da başarıyla gerçeleştirerek yeni yönetim organlarını seçti. Avusturya ABF’nin bileşeni olan Viyana Alevi Kültür Merkezi’nde yapılan Avrupa Alevi Kadınlar Birliği 4. Olağan Seçimli Genel Kurulu’na, Avrupa’nın değişik ülklerinde örgütlü olan Alevi kadın birliklerinden gelen delegler katıldı. AAKB 4. Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda  yönetim kurulunun yanı sıra denetleme kuruluda seçildi.

”ALMANYA ALEVİ KADINLAR BİRLİĞİ: HER BİRİNİZE AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDERİZ”

  AAKB 4. Olağan Seçimli Genel Kurulu’na katılan ve yönetim organlarının seçilmesine önemli katkılar suna Almanya Alevi Kadınlar Birliği,  AAKB genel kuruluna ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. ”Özgür Alevi Kadını Özgür Alevi Toplumudur” ifadelerinin yer aldığı  açıklamada, Alevi kadınlarının yolunun birlik bereberlik yolu olduğuna vurgu yapıldı.
Almanya’dan gelen delegelere verilen destekten duyulan memnuniyetin dile getirildiği AAKB açıklaması söyle:
”Dün Avusturya’da Viyana Alevi Kültür Merkezinde Avrupa Alevi Kadınlar Birliğinin Genel Kurulu büyük bir başarıyla gerçekleştirildi. Almanya Delegeleri olarak olağanüstü bir destek ve dayanışma ile Avrupa Alevi Kadınlar Birliği yönetimine seçildik.
Avrupa’daki Alevi Kadınlarının mücadelesi içinde tekrar yer almanın gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Alevi Kadınları olarak ayrıştırmaya yer vermeyeceğiz, tüm ülke federasyonlarımız kadınlarıyla birlikte Alevi kadınını güçlendirmek ve özgürleştirmek için el ele çalışacağız.
Özgür Alevi Kadını Özgür Alevi Toplumudur!
Bizim Yolumuz Birlik Beraberlik yolu. Hoş görü sevgi barış yolu. Tüm alanlarda Kadınlarımızı kazanarak güçlü bir şekilde geliyoruz. Sizinde göstermiş olduğunuz destek ve emeğiniz çok büyük tartışılmaz. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ederiz.”
Almanya Alevi Kadınlar Birliği Yönetim Kurulu
 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir