Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Alevi kurumları, bugün Köln Üniversitesi’nde ırkçılık karşıtı panel düzenliyor

Dünya’da, nefret söyleminin giderek artması her toplumsal kesim gibi Alevileri’de endişelendiriyor.  Nefret söyleminin kontrol edilmemesi halinde, bunu şiddeti tetikleyen bir niteliğe büründüğünü ve nefret suçlarına yol açtığını Hanau’daki ırkçı saldırı hem bize hem de tüm insanlığa birkez daha gösterdi.

İnsanlık tarihi göstermiştir ki, büyük acıların çoğu bir gruba karşı ırkçı ve ayrımcı nefretin ürünü olarak ortaya çıkmıştır. Milliyetçilikten beslenen Hitler, Mussolini, Franko, Salazar, Somoza faşizmi örneklerinde de görüldüğü gibi ırkçılık hiçbir zaman bireyin bir yönelimi olarak kalmamıştır. Süreç içersinde bireyin bir eğilimi olmaktan çıkıp yaygınlaşarak önce grupları ve giderek büyük kitleleri  etkisi altına almıştır. Toplumsallaşan ve kurumsallaşan ırkçılık yalnızca bulunduğu yer için değil, tüm dünya için bir tehdittir.

Alevi kurumları, bugün akşam (2. Aralık Cuma)  Köln Üniversitesi’nde ırkçılık ve  geçtiğimiz yıllar da Almanya’nın Hanau kentinde yaşanan ırkcı saladırı konulu bir panel düzenliyorlar. BDAS, AABF, AABF NRW Bölge Temsilciliği ve BDAS Köln tarafından ortaklaşa düzenelene ırkçlık ve ırkçı saldırılar konulu  panelin kitlesel bir katlımla gerçekleşmesi için başta Köln ve çevresindeki Cemevlerimiz olmak üzere, NRW bölgesindeki tüm Cemevlerimizin, gençlik ve kadın örgütlerinin kitlesel katlımı esas alan bir çalışma yürütmeleri çok önemlidir.

Biz istersek başarırız ve 500 kişilik salonu çok rahat doldururuz.
Hasan Subaşı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir