Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

CHP’nin ‘Sol Kanat’ından Kılıçdaroğlu’na kurultay çağrısı

‘CHP GELENEKLERİYLE BAĞDAŞMAYAN YÖNTEMLER…’
GİSK’ten yapılan açıklamada, “12 Eylül 1980 faşist askeri darbesi öncesinde CHP’de, sonrasında SHP’de ön seçim yöntemi aday belirlemek için belirleyici yöntem olarak uygulanırken; 1995’de SHP ile birleşme sonucu oluşan CHP’de ön seçimler büyük ölçüde rafa kaldırılmıştır. 2010’da yaşanan yönetim değişikliğinin ardından ön seçim yöntemi kısmen uygulanmış; 2015 genel seçimlerinde milletvekili adayları önemli ölçüde Üyelerle ön seçim yöntemiyle belirlenmiştir. Ancak, 2018 yılında yapılan ve CHP gelenekleriyle bağdaşmayan yöntemlerle kararların alındığı olağanüstü tüzük kurultayında yapılan değişikliklerle ön seçim yönteminin ortadan kaldırılmasının yolu açılmıştır.” denildi.

‘GENEL BAŞKANA SINIRLI KONTENJAN TANINMALI’
Parti üyelerine seslenen GİSK, “Genel Başkanımıza uzmanlıklarından partimizin ve ülkemizin yararlanabileceği teknik uzman kadroları belirlemek için sınırlı sayıda kontenjan tanınmalıdır. Bunun dışında tüm Türkiye’de milletvekili aday listeleri yöntemi, kriterleri ve etik kuralları tanımlanmış tüm üyelerle yapılacak ön seçim ile belirlemelidir.” ifadelerini kullandı.

TALEP KILIÇDAROĞLU’NA DA İLETİLDİ
Öte yandan GİSK temsilcileri, 24 Kasım’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret etti. Ön seçim talebini ileten GİSK, buluşmanın ardından, “Genel Başkanımızı ön seçim talebimiz ve imza kampanyamız hakkında bilgilendirdik. Partimizin kalıcı iktidar hedefleri doğrultusunda kamucu politikaları öne çıkararak altılı masanın belirleyici gücü olması gerektiği konusundaki görüşlerimizi ilettik.” açıklamasını yapti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir