Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Elif Ana Film Galası 26 Kasım’da Düsseldorf’ta yapıldı – Vıdeo

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine bağlı Pulyan köyünde dünyaya gelen ve “İyilik İyiliktir” mottosuyla beyaz perdeye aktarılan, Alevi inancı ve kültürü açısından önemli bir figür olan Elif Sugan’ın hayatını konu alan Elif Ana filmi galası, 26 Kasim 2022 Cuma günü Almanya’nın Düsseldorf kentindeki Ufa Palast sinemasında yapıldı.  Saat 19.00`de başlayıp 23.00`e kadar devam eden galanın sonunda yapılan kısa bir söyleşinin ardından plaket töreni yapıldı.
Sinemaseverler, gala gösterimini  filmin yönetmeni ve oyuncularıyla birlikte izlediler. Üç salondan izleyicileriyle buluşan Elif Ana filmi izleyiciler tarafından çok beğenildi. Bunu izleyiciler yaptığımız röportajlarda dile gertirdiler.
  Yön Medya ekibi olarak bizde Elif Ana Filmi’nin galasına katıldık. Flimin kitlelere ulaşmasına katıda bulunmak için çekim ve röportajlar yaptık.
Gerçekten güzel bir sinema filmi olmuş. Elif Ana’yı, Maraş Alevilerini, Alevileri ve Aleviliği değişik yönleriyle çok etkileyici bir şekilde beyaz perdeye taşıyan filmi mutlaka izleyin.

‘Elif Ana’nın hikayesinin beyazperdeye aktarıldığı film; Kahramanmaraş’ın  Pazarcık ilçesine bağlı Pulyan köyünde yaşama gözlerini açan Elif Sugan’ın  hayatını konu alıyor. Elif Ana keramet sahibi, geleceği önceden sezen ermiş bir Alevi kadındır. Filmde Elif Ana rolünü Aliye Uzunatağan canlandıriyor.

 

Yönetmenliğini Semir Aslanyürek ile Kazım Öz’ün, yapımcılığını ise Life is a Movie AG Film Prodüksiyon şirketinin üstlendiği filmin zengin kadrosunda  İlyas Salman, Sermiyan Midyat, Cezmi Baskın, Füsun Demirel, Orhan Aydın, Turgay Tanülkü, Cansu Fırıncı, Ali Sürmeli, Necmettin Çobanoğlu, Rıza Sönmez, Muhlis Asan, Erdal Ayna, Kazım Çardan, Levent Üzümcü, Hülya Diken ve Eray Türk gibi oyuncular rol almışlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir