Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

MİRABEL KARDEŞLERDEN MAHSA AMİNİ’YE KADINLARIN DİRENİŞİ DEVAM EDİYOR! VİDEO

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü‘de kadınlar başata İstanbul olmak üzere Türkiye’nin her yerinde alanlarda olacaklar. 25 Kasım Kadın Platformu, sosyal medya üzerinden  yazılı bir açıklama yaparak, İstanbul’daki kadınlara bugün akşam saat 19:00’da Taksim Tünel’de buluşalım çağrısı yaptı.

”Kutsal ailenizde şiddet var, istismar var, nefret var! Kutsal ailenizi de, heteronormatif iktidarınızı yıkacağız” ifadelerinin yer aldığı çağrının devamında, şu ifadeler kullanıldı:

”İsyan bayrağı dalgalandı. Tahran’dan dünyanın dört bir yanına, kadınlar canları pahasına özgürlükleri için direniyor.

Kazanacağımız bir dünya var! ! Hatırla! Her yıl yasak dediler, biz yine buluştuk! Yarın saat 19.00’da Taksim Tünel’de olacağız!

Şiddete maruz kalan her kadının sorumlusu bir gecede İstanbul Sözleşmesi’nden çekilen nafaka hakkımızı gasp etmeye çalışan kadınların aleyhine yargı paketleri ve kanun düzenlemeleri yapan bu iktidardır.

İstanbul Sözleşmesi Bizim demek için saat 19.00’da Taksim’deyiz. Barınma sorununu, yükselen kiraları, ödeyemediğimiz faturaları, boş market poşetlerini düşünmemek için 25 Kasım Cuma 19.00’da Taksim Tüneldeyiz.

Erkek devletin savaş ve işgal politikalarıyla Kürt Halkına yönelen saldırıları karşısında kadınların barış talebini yükseltmek, mücadeleyi birlikte büyütmek için 25 Kasım ‘da saat 19.00’da Taksim Tünel’deyiz.

Erkek devlet şiddetine karşı, hayatlarımız, özgürlüğümüz, eşitlik için 25 Kasım’da Taksim’deyiz. Sana bir çağrımız var, 25 Kasım’da haydi çık gel Taksim’e.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir